Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

McCann är E.ON:s nya leadbyrå

Publicerad: 24 augusti 2018, 08:10

Foto: Pressbild

Energimarknaden förändras och efterfrågan av förnybara energikällor ökar. Nu tar E.ON hjälp av McCann i sin största satsning någonsin.


Ämnen i artikeln:

McCannByråvalE.ON

E.ON ser att energimarknaden förändras och att efterfrågan av förnybara energikällor ökar. Förändringen ställer krav på nya teknologier som: solceller, digitalisering och lokalt producerad förnybar energi. Därför gör man nu sin största satsning någonsin för att möta de nya kundbehoven och ställer om till 100 procent förnybar och återvunnen energi.

I en omhandling som skedde under våren utsågs McCann till ny lead-byrå för förändringsarbetet. Reklamuppdraget för E.ON låg tidigare hos M&C Saatchi som bland annat var med och tog fram konceptet "Nu förnyar vi Sverige".

– Den varumärkesresa vi påbörjade för några år sedan har varit framgångsrik där vi har flyttat fram våra positioner stadigt. Samtidigt så ökar både konkurrensen och därmed utmaningen med att differentiera sig inom kategorin på ett meningsfullt och motiverande sätt. Det är här som kommunikationen kommer att spela en allt viktigare roll. Det nya McCann kommer att spela en central roll för att bidra till att vi får ännu större utväxling i våra investeringar, säger Karin Rosell, Head of Brand & Marketing på E.ON, i en kommentar.

Samarbetet berör E.ON:s alla affärsområden och avser den svenska marknaden.

– Vi är både glada och stolta över detta stora förtroende. Dels känns det fantastiskt att få jobba med såhär bra människor och produkter. Dels känns det också fantastiskt att få visa upp det nya starkare McCann, där vi har byggt kraftfulla team som i alla avseenden kan göra en avgörande skillnad i allt vi gör vare sig det handlar om större kommunikationskoncept, digitala tjänster eller löpande optimering av kampanjer, säger Johan Östlund, vd på McCann.

Strax innan sommaren fick McCann även leaduppdraget för Valio.

Arbetsgrupp:

McCann

Kundansvarig: Johan Östlund
Projektledare: Johan Crafoord
Planner: Lars Friberg och Cyndie Vintilescu
Produktionsledare: Annika Appeltoft
Kreatörer: Noak Garberg och Mikael Dahl

E.ON
Head of Brand & Marketing: Karin Rosell
Group Manager Consumer Marketing: Åsa Bohman
Business Market Manager: Maria Rode

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

McCannByråvalE.ON

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.