Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Minecraft till Doberman

Publicerad: 19 mars 2015, 07:30

Stina Carlsson Reich kundansvarig på Doberman

Innovationerna i klassrummet är blir allt fler med nya verktyg, processer och digitalisering. Nu får designbyrån Doberman det internationella uppdraget att tillsammans med Mojang och Microsoft designa hur spelet Minecraft kan användas av lärare och elever för framtidens lärande.


Ämnen i artikeln:

MojangMicrosoftMinecraft

Mojang köptes av Microsoft för 2,5 miljarder dollar i höstas. Spelutvecklaren är förknippade med spelsuccén Minecraft. Över 18 miljoner människor har hittills laddat ner spelet. Spelet är också en växande utbildningsplattform. I dag använder över 3000 lärare i 40 länder spelet för att utbildning inom allt från historia och matematik till konst och religion. En global community skapar och delar innehåll till plattformen varje dag.


– Vårt uppdrag är att ta detta till en ny nivå och designa hur det fysiska klassrummet och Minecrafts digitala spel kan integreras till en kraftfull utbildningsupplevelse, säger Stina Carlsson Reich, kundansvarig på Doberman i ett pressmeddelande.

Arbetet pågår redan för fullt och Dobermans designteam arbetar bland annat på plats i Los Angeles för att utforska lärare och spelares behov och beteende.  

– Målet är att stärka både lärares och spelares möjligheter att utnyttja spelets enorma potential och mycket av vårt arbete sker därför i nära samarbete med både lärare och elever i Sverige, Storbritannien och USA, kommenterar Stina Carlsson Reich.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MojangMicrosoftMinecraft

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.