Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

New York-byrån bakom FNs globala mål öppnar i Stockholm

Publicerad: 14 november 2016, 15:09

Jakob Trollbäck har redan 30 personer på plats. Byrån kommer enbart att fokusera på hållbarhet.

The New Division - en ny kommunikationsbyrå inom hållbarhet, jämlikhet och tolerans öppnar kontor i Stockholm under ledning av Jakob Trollbäck.


Ämnen i artikeln:

HållbarhetCSRKommunikationsbyråer

Trollbäck + Company har sedan den etablerades i New York 1999 arbetat med kunder som Nike, Apple, New York Times och IBM, men även med svenska aktörer som SVT och Spotify.

Med en ny byrå i Stockholm växer verksamheten. Den nya byrån kommer enbart att fokusera på hållbarhet och får namnet The New Division. Satsningen är sprungen ur byråns arbete med FNs globala mål.

När Jakob Trollbäck och hans team på Trollbäck + Company arbetade fram det visuella språket för FNs globala mål insåg de hur betydelsefullt det är att komplexa utmaningar kommuniceras på ett förståeligt sätt. Ett uttryckssätt som överbygger nationsgränser, språk och kulturella skillnader.

– Vårt övergripande mål med The New Division är att översätta komplicerade idéer och hållbarhetsutmaningar till tydlig och framtidspositiv kommunikation som alla kan förstå, säger Jakob Trollbäck, grundare Trollbäck + Company i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi väljer att starta i Stockholm för att Sverige ligger långt fram vad gäller hållbarhetsarbete. Det är en enorm skillnad på engagemang och konkreta projekt och verksamheter i näringslivet och samhället här jämfört med USA, berättar Jakob vidare.

The New Divisions kommer att para ihop analys och strategi med erfarenhet av branding och design för att skapa modern och tydlig kommunikation.

– Om man ska lyckas med att förklara komplexa problem måste man först inse att Information inte är kommunikation. För att skapa kommunikation krävs förståelse och förtroende. I slutändan drivs all handling av känslor, och om man inte förstår så bryr man sig helt enkelt inte, avslutar Jakob Trollbäck.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.