onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Nord DDB startar produkt- och tjänsteutvecklingsbyrå

Publicerad: 9 januari 2018, 14:28

Gänget som bildar nystartade Alchemy. Foto: Pressbild

Byråer inom servicedesign är hetaste mode. Nu startar Nord DDB en ny filial med spetskompetens inom produkt- och tjänsteutveckling kallad Alchemy.

Ämnen i artikeln:

InnovationsbyråerDesignbyråerNord DDBNiclas Melin

FT

Fredrik Thambert


Konsultbyråer som McKinsey och PWC har de senaste åren lagt vantarna på ett flertal byråer inom digital servicedesign. Kompetens inom digital produkt- och tjänsteutveckling är starkt efterfrågad av marknaden, och nu väljer Nord DDB att ge sig in i racet fullt ut genom att starta byrån Alchemy. Konkret innebär det att en del av den befintliga personalstyrkan flyttas ut och bildar ett eget fristående erbjudande.
– Varumärken byggs allt mer genom hur man upplever själva produkten, så det blir viktigare och viktigare att kunna leverera på sitt varumärkeslöfte i alla kontaktytor. Vi har successivt byggt upp en otrolig talangbas och fått mycket erfarenhet från stora framgångsrika projekt för bland andra SVT, Försvarsmakten, Volkswagen och Willys, och vi kan komma in med ett perspektiv som skiljer sig från traditionella produkt- och tjänsteutvecklingsbolag, säger Carl Nordling, tidigare digitalchef på Nord DDB som blir vd på Alchemy.

Tillsammans med Andreas Fabbe som blir kreativt ansvarig. Alchemy säger sig även ha flera namnkunniga rekryteringar klara samt nya kunduppdrag, som än så länge är hemliga.
– Vi kommer att kunna serva våra kunder i hela Norden och fortsatt jobba integrerat med flera av NORD DDBs befintliga uppdrag, såväl som enskilda uppdrag för Alchemy. Det betyder att vi kommer kunna hantera ännu mer komplexa uppdrag inom tjänster, e-handel och digitala plattformar, kommenterar Niclas Melin, vd på Nord DDB.

En skillnad jämfört med byråerna som hamnat under konsultbolagen är Nord DDB:s mer kreativa utgångspunkt.
– Vi kan erbjuda en annan approach med större fokus på varumärket och dess långsiktigt positiva effekter på affären, menar Carl Nordling.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev