Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Nordic Morning ska hjälpa Folkhälsomyndigheten med digitaliseringen

Publicerad: 6 april 2021, 08:22

Folkhälsomyndigheten väljer digitalbyrå för att ta nästa steg i omställningen.


Ämnen i artikeln:

Nordic MorningFolkhälsomyndigheten

I konkurrens med åtta andra byråer har den digitala fullservicebyrån Nordic Morning vunnit uppdraget att leverera digitala tjänster till Folkhälsomyndigheten under de kommande åren.

Tjänsterna omfattar förvaltning, support och utveckling av extern webbplats och intranät samt digitala lösningar, som exempelvis e-tjänster, chatbot, AI, interaktiva lösningar samt andra tjänster för webb.

– Vi är oerhört glada för den här vinsten och vårt team ser verkligen fram emot samarbetet med Folkhälsomyndigheten som under 2020 blivit en av de mest välkända offentliga varumärkena, kommenterar Märit Sareyko, vd på Nordic Morning.

Sedan tidigare har Folkhälsomyndigheten valt Le Bureau som ny reklambyrå och Gullers som ny strategisk kommunikationsbyrå.

Avtalet med Nordic Morning sträcker sig två år framåt med möjlighet till förlängning två år till och ett takvärde på 16 miljoner. Nordic Morning jobbar sedan tidigare med bland annat Försvarsmakten, Kronofogden och Skatteverket inom detta tjänsteområde. 

Nordic Morning Group rapporterder en konsoliderad nettoomsättning på 404 miljoner kronor (435 mkr) för de första sex månaderna 2020.  Nettoomsättningen i Sverige minskade med 17 procent till 125 mkr (151).

Koncernens rörelseresultat ökade med 33 procent till 4,1 miljoner kronor (3).

I affärsområdet Nordic Morning, där byråverksamheten ingår, uppgick nettoomsättningen till 161 mkr (228)  rörelseresultat förbättrades till -1 mkr (-4,1).

Nordic Morning har drygt 200 medarbetare vid kontoren i Stockholm, Malmö och Helsingfors.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.