Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Norska juristbolaget satsar på Sverige – anlitar Pool

Publicerad: 2 juni 2021, 13:23

Help erbjuder juristkonsultation där kunderna betalar genom en försäkringspremie. När de nu satsar på Sverige tar de in hjälp från Pool.


Ämnen i artikeln:

Pool

Norska Help erbjuder juristjänster till privatpersoner men har en något annorlunda affärsmodell. Upplägget är en månatlig försäkringsavgift som ger kunderna tillgäng till ett obegränsat antal timmar med en jurist. När de nu säger sig vilja storsatsa på Sverige inleder de ett samarbete med kommunikationsbyrån Pool.

– Alla behöver en jurist någon gång i livet och vi tycker att alla då ska ha möjlighet till det, säger Rabi Can Sverigechef på Help. Vi kan hjälpa till redan innan en konflikt uppstår, t ex genom att upprätta avtal eller förhandla med motpart. På så sätt besparar vi våra kunder både stora summor och lidande, något som gynnar hela samhället i förlängningen.

Även om bolaget nu växlar upp sin närvaro i Sverige har de varit etablerade här sedan 2012. Totalt har de drygt 300 000 kunder.

– Vi grundades i Norge och där är vi över 150 jurister. Vi har även representation i Danmark, nu är vårt mål att växa ännu mer i Sverige och bli en storspelare även här. Pool är experter på att ta fram upplevelsevärdet i ett erbjudande, det vi behöver lyckas med här, säger Rabi Can. Dessutom har vi företagskulturer som matchar varandra väldigt väl.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Pool

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.