Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Ny byrå i gränslandet mellan konst och kommunikation

Publicerad: 18 februari 2016, 14:23

Antonia von Euler och Patrik Beskow startar Affairs tillsammans.

Foto: Alexander Donka.

Patrik Beskow från Prime och Antonia von Euler från Young Art har valt att pröva vingarna tillsammans. Den nya byrån heter Affairs och ska använda sig av det bästa från bådas världar.


Ämnen i artikeln:

PR-ByråerPrime PR

Antonia von Euler var med och grundade konstbyrån Young Art där hon sedan har haft rollen som creative director. Nu blir hon istället vd för den nystartade byrån Affairs som hon startar tillsammans med Patrik Beskow. Han lämnar i sin tur Prime efter fyra år där han på slutet har jobbat som creative director.
– Vi har dragit igång en kreativ studio. Antonia kommer från konstvärlden och min bakgrund är från Prime. Det finns något intressant där emellan, kulturen är en spegling av vår samtid och dit måste kommunikationen också gå fullt ut, säger Patrik Beskow som blir cd på Affairs.

Deras vägar möttes redan för flera år sedan.
– På Prime hjälpte vi Young Art med mindre kommunikationsuppdrag och de hjälpte oss med konst. Sedan har jag suttit med i deras advisory board i några år, så vi har klickat på så vis.

Affairs filosofi utgår ifrån att varumärken och individer blir bedömda efter samma måttstock, och att det viktigaste är vad man gör och inte vad man säger. Erbjudandet handlar därför om att hjälpa kunderna att ta fram produkter och tjänster för att på ett tydligt sätt göra nytta i samhället. Detta genom att kombinera ”kommunikation, kultur och teknologi” och ha ett arbetssätt som hämtas från startup-världen.
– När vi människor gör något så lär vi oss om det. Många jobbar väldigt mycket med analys inför att genomföra något, utan att nödvändigtvis få ut så mycket av det. Att istället gå ut och testa saker gör att man lär sig väldigt mycket, väldigt fort. Vi tillämpar beta-logiken ifrån den digitala världen för att utveckla nya lösningar, säger Patrik Beskow.

Redan nu finns uppdragsgivare på plats, men han vill inte avslöja vilka dessa är.
– Vi har ett gäng kunder som jag inte vill prata om innan vi har jobb ute för dem. Men vi jobbar brett med olika typer; både stora företag och startups. Vi lägger en stor del av tiden på att hjälpa företag vi tror på att nå ut. Vi spenderar också tid på egna projekt. Just nu har vi en fysisk och en digital produkt att lansera under eget varumärke framöver.

Hur kom det sig att ni tog steget och startar nytt?
– Det kändes naturligt. Jag har drivit några bolag innan jag gav mig in i reklambranschen, och Antonia är också en serieentreprenör som var sugen på nya utmaningar. Det känns väldigt spännande med hennes nätverk som består av över 500 konstnärer, designers, utvecklare, arkitekter och fotografer.

Hur känns det att lämna Prime?
– Det känns jättetråkigt. Jag älskar Prime och det är byrån i Sverige som är mest intressant utifrån att de är så otroligt fokuserade på att göra företag till bra samhällsmedborgare. Det har varit en perfekt plats för mig under formativa år. Men nu är det dags att göra något eget.

Finns det plats för ytterligare en byrå?
– Ja, absolut, annars hade vi inte startat. Vår ambition i nuläget är inte att bli något stort. Jag ser oss lika mycket som ett komplement till de stora byråerna. Jämfört med London och New York finns det mycket färre uppstickare här som kan stötta de större byråerna. Kulturen med creative shops kommer att växa fram här också. Jag tror snarare att marknaden kommer att breddas snarare än att det blir fler större.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerPrime PR

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.