Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Ny strategisk byrå inom it och tech

Publicerad: 14 december 2018, 14:06

Sebastian Stecki och Jennie Sinclair.

Nu startas kommunikationsbyrån Techposition. Byrån grundas och leds av Jennie Sinclair, tidigare vd på Axicom, marknadsdirektör på Hitta.se och senast seniorkonsult på Mindmakers varifrån även medgrundaren Sebastian Stecki kommer.


Ämnen i artikeln:

Tech

Techposition kommer att fungera som strategisk partner till uppdragsgivare inom it- och techbranschen samt företag som är på en digitaliseringsresa. Ambitionen är att skapa
ett ekosystem av startups, medelstora och stora bolag där de ser synergieffekter för både kunder, leverantörer och samarbetspartners.

– Jag har själv varit verksam tio år inom techsektorn och tio år inom kommunikationsbranschen. Jag kan hela kedjan och då blev den här nischen naturlig. Jag upplever att marknaden saknar en agil byrå som kan jobba med alla delar, säger Jennie Sinclair.

Förutom att fungera som strategisk kommunikationsbyrå kommer Techposition även att själva investera i bolag inom techsektorn. Först ut är Rebelbirdz. Jennie Sinclair förklarar kopplingen mellan de två affärsbenen:

– Att jobba på det här sättet generar bättre förståelse för våra kunder eftersom vi kommer närmare kärnan av affären. Det ger också större möjlighet att skapa direkt affärsnytta. Jag tror på att utvidga delaktigheten för att bli en bättre konsult och kunderna står inför många utmaningar där det i vissa fall finns gemensamma lösningar.

I dagsläget är grundarna Sebastian Stecki och Jennie Sinclair bolagets delägare. På sikt är man öppna för att bredda ägarbilden och själva ta in kapital. Jennie Sinclair nämner också synergier som är tänkta att skapas där byråns kunder utbyter kunskaper mellan varandra.

– Många bolag står inför liknande utmaningar när det kommer till it och information. Då kan processerna effektiviseras om man skapar en gemensam hub för erfarenhet och kunskap när det inte handlar om konkurrenter inom samma segment.

Techposition kommer att jobba med ett frilansnätverk av konsulter och samarbetspartners som alla delar samma passion och nyfikenhet för it & teknik.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Tech

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.