Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Ogilvy vinner uppdraget som Absolut Vodkas nya huvudbyrå

Publicerad: 19 mars 2021, 13:18

Foto: Press

Ogilvy ska få tillväxten att öka hos det svenska spritvarumärket.


Ämnen i artikeln:

AbsolutAbsolut VodkaOgillvy

Absolut Vodka har tillverkats i Sverige sedan slutet av 1800-talet, men är numera ett globalt varumärke ägt av destillerikoncernen Pernod Ricard. 

Nu står det klart att reklambyrån Ogilvy vinner uppdraget som Absolut Vodkas nya huvudbyrå efter en global pitch. Tidigare har Absolut Vodka bland annat arbetat BBH London som global huvudbyrå. 

Framöver kommer Ogilvy bland annat att ansvara för globala strategier och kreativa uppdrag med fokus på nyckelmarknader och målet att öka tillväxten på dessa. 

– Absolut har en tradition av att skapa otrolig och oväntad kommunikation genom provokation. När varumärket fortfarande ser ett otroligt momentum globalt vill vi arbeta med en partner som kan leverera på den strategiska och kreativa nivån som Ogilvy har visat gång på gång, säger Tad Greenough, global CCO på Absolut, i ett pressmeddelande. 

Förändringen kommer inte långt efter beskedet om att The Absolut Company satsar på en kreativ inhouseavdelning. Målet med den nya avdelningen är att skapa en enhetlig kommunikation som på ett tydligare sätt bidrar till affärsmålen. 

– Ogilvy är stolta över att bli valda av Absolut, ett ikoniskt varumärke, som deras nya kreativa partner för tillväxt. Vi beundrar deras starka arv av att använda kreativitet för att skapa meningsfulla kopplingar och influera kultur. Vår arbetsgrupp är taggad på att använda den gränslösa kreativiteten inom Ogilvys globala nätverk för att leverera innovativt arbete som kommer att få uppmärksamheten från människor världen runt, säger Andy Main, global vd på Ogilvy. 

Läs mer: Absolut Company satsar inhouse – Mitte Blomqvist bakom kreativa rodret 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

AbsolutAbsolut VodkaOgillvy

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.