Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Per Frykebrant lämnar Juno PR – går till Bellbird

Publicerad: 3 augusti 2018, 08:52

Per Frykebrant

Foto: Andreas Elgstrand

Superkommunikatören, pr-konsulten och den politiskt aktive Per Frykebrant ansluter till kommunikationsbyrån Bellbird.


Ämnen i artikeln:

Juno PrHillary ClintonByråvalPer Frykebrant

Kommunikationsbyrån Bellbird gör en riktig prestigevärvning och rekryterar Per Frykebrant som ny pr-konsult.

Per Frykebrant är sedan tidigare känd för sin politiska ådra. Han har en bakgrund inom Miljöpartiet och under den senaste presidentvalskampanjen flög han ner till USA för att locka väljare åt Hillary Clinton.

–  En valkampanj och en reklam- eller pr-kampanj är i grunden väldigt lika. Jag vet inte exakt hur mina dagar kommer att se ut, men jag kommer att vara ute på fält och prata med folk, för att få dem att registrera sig, samt sköta kontakten med de olika organisatörerna runt om i delstaten, sa Per Frykebrant i en kommentar till Resumé då.

Resumé gjorde en helgintervju med Per Frykebrant innan hans avfärd till andra sidan Atlanten. Den hittar du här.  

Men han har hunnit med mer än att jobba på Juno PR och Hillary Clintons valkampanj. Han har även en bakgrund som reporter på Nya Wermlands-Tidningen och utsetts som Superkommunikatör av Resumé, där han hamnade på plats 26 inom kategorin "Kommunikation". Motiveringen löd: "En sansad röst som hjälper oss att förstå politikklimatet "over there".

Per startar som konsult på Bellbird 6 augusti, 2018.

– Bellbird har ett unikt sätt att se på hur man kan förena kommunikation och marknadsföring för att hjälpa företag att driva kommersiell opinionsbildning. Jag ser mycket fram emot att arbeta med konceptet och hjälpa Bellbirds uppdragsgivare att ta en större plats i samhällsdebatten och kundernas medvetande, säger Per Frykebrant i en kommentar.

– Vi är otroligt glada att Per börjar hos oss. Han har en oerhörd känsla för att skapa starka historier och att hitta nya sätt att berätta dem på. Hans erfarenhet, nyfikenhet och energi passar helt rätt för Bellbirds kultur och erbjudandet till våra kunder, säger Anders Kempe, vd Bellbird.

Detta är Bellbird:

Bellbird arbetar i gränslandet mellan kommunikation, marknadsföring och affärsutveckling. Företaget grundades våren 2017 av Anders Kempe, tidigare medgrundare till JKL och EMEA-chef för MSL, samt Maria Stern och Robert Johansson. Sedan sommaren 2017 är även David Sandström, tidigare vd DDB och numera marknadschef på Klarna, och Michael Wolf, tidigare vd för
Swedbank, delägare i Bellbird.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.