Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Pernod Ricard väljer Cohn & Wolfe

Publicerad: 19 maj 2017, 08:17

Pernod Ricard sitter på varumärken som Jacob's Creek, Jameson och Absolut Vodka. Nu väljer dryckesgiganten väljer kommunikationsbyrån Cohn & Wolfe som stöd i strategisk och taktisk kommunikation för både digitala och förtjänade kanaler.


Ämnen i artikeln:

Pernod RicardPR-ByråerCohn & WolfeUpphandling

Efter interna förändringar gick för första gången Pernod Ricard ut i en upphandling för att hitta en pr-byrå som utöver kreativ höjd även skulle kunna arbeta långsiktigt för att öka försäljningen.

Valet föll på Cohn & Wolfe. Tillsammans ska byrån och Pernod Ricard koppla ett nytt integrerat grepp om de många varumärkena.

– Vi letade efter en byrå som förstod våra affärsmål och den komplexitet som en reglerad marknad innebär. Cohn & Wolfe imponerade genom att visa tydlig insikt, relevant erfarenhet och kreativitet. Samtidigt var de dessutom den i särklass trevligaste byrå vi träffade under processen, säger Anne Palmqvist, marketing manager på Pernod Ricard Sweden i ett pressmeddelande.

Cohn & Wolfe, som arbetar med varumärken som Circle K, Carlsberg, Unibet, Lantmännen, Mondelez, Stadium och Tieto, har ett starkt mat- och dryckerbjudande som spänner över både marknads-pr, public affairs, kris- och företagskommunikation. Byrån ligger även bakom kampanjer som Chokladhus, The Swedish Number och SorBeer.

– Vi var tydligen av det rätta virket då vi sedan tidigare var mycket väl bevandrade i kundens produktportfölj. Nu ska vi lära oss ännu mer om druvor, single malt och höstvete. Extra härligt är att stämningen och energin mellan oss var toppen från första stund, säger Marta Karlqvist, vd på Cohn & Wolfe Stockholm i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.