måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Pool bakom Medborgarskolans nya identitet

Publicerad: 5 april 2023, 11:45

Lust och innovation när Pool gör om Medborgarskolans grafiska profil.

Medborgarskolan är nytänkande, nyfikenhet och upptäckarglädje. Därför behövdes uttrycket anpassas för att spegla verksamheten i dag. Pool Kommunikationsbyrå anlitades för det.

Ämnen i artikeln:

ByråvalNyheterPool

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Medborgarskolan är en stolt folkbildare med en 80-årig historia av kurser, samhällsuppdrag och skolverksamhet för människor över hela Sverige. Men inte bara det menar Pool Kommunikationsbyrå som ville lyfta andra sidor. 

– Det finns en lekfullhet, fantasi och ett nytänkande hos Medborgarskolan som inte alltid kommer fram i kommunikationen. Det gäller i allt från kursutbud och lärare och inställningen hos deltagarna. Det ville vi fånga i den nya grafiska identiteten, utöver en moderniserad typografi och färgskala som funkar bättre med dagens behov, säger Lars Steiner, grafisk designer på Pool.

Medborgarskolan ville renodla uttrycket och lyfta in mer lust och innovation i varumärket. Medborgarskolans logotyp med de tre ringarna har funnits med från 1940 och har, sånär som några små justeringar, lämnats orörd genom projektet.

– Våra krav på en ny identitet var tydliga. Vi behövde hitta en identitet som kunde representera hela verksamheten, och den skulle vara lätt för medarbetare att ta till sig och använda i alla olika sammanhang, säger Rebecca Naess, marknads- och kommunikationschef på Medborgarskolan

Det sägs att de ynglingar som grundade Medborgarskolan en novemberkväll på Gimo Herrgård, efteråt gick ut och slängde en sten i dammen intill herrgården. Ringarna på vattnet skulle symbolisera den kunskap som spreds från studiecirkeln och vidare ut i samhället. 

– Jag vet inte om det stämmer, men man ska aldrig kolla en god historia eller trixa med en bra logotyp, fortsätter Lars Steiner.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev