fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Pr-byråerna som får dela på Region Stockholm

Publicerad: 19 april 2023, 09:24

Region Stockholm är landets största med 2,4 miljoner kronor.

Ramavtalet för strategisk kommunikation har ett tak på 30 miljoner kronor. Fyra byråer har blivit tilldelade uppdraget.

Ämnen i artikeln:

Gullers GruppRegion StockholmPR

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Gullers Grupp rangordnades högst av Region Stockholm både när det kommer till strategisk/analytisk förmåga och arbetsprocess. I utvärderingen av kvalitet tilldelades Region Stockholms nuvarande byråpartner Quattroporte noll poäng och rankades lägst av samtliga sex anbudsgivare. Men när kvalitet vägdes mot leverantörernas anbudspris lyckades Quattroporte ta sig in bland byråerna som får dela på ramavtalet, genom att lägga sig lägst i pris (970).

1) Gullers Grupp
2) Intellecta
3) Quattroporte
4) Narva

Även Friends Agenda som lade sig högst i pris (1270) och Nowa Kommunikation lämnade anbud.

Region Stockholm uppskattar att de kommer köpa tjänster för omkring 20 miljoner kronor under den kommande avtalsperioden, men ramavtalet har ett tak på 30 miljoner kronor (gäller samtliga leverantörer).

En förändring jämfört med Region Stockholms senaste upphandling för fyra år sedan är att områdena koncernövergripande strategiska kommunikationstjänster (inklusive varumärkesstrategi) samt medierelationer kommer att ingå i avtalet från strategisk kommunikation. Detta kommer att ske i samband med att de befintliga avtalen för dessa discipliner löper ut den 17 oktober 2023. Under den nuvarande perioden har Quattroporte varit högst rangordnad leverantör för samtliga områden som gäller den aktuella upphandlingen. Den senaste upphandlingen 2019 hade ett tak på 150 miljoner kronor för fem kommunikationsområden.

Kommunikationsdirektör för regionen sedan 2021 är Hanna Brogren, tidigare vd för Sveriges Kommunikatörer med en bakgrund som kommunikationsdirektör i Stockholms stad när Iréne Svenonius (m) var stadsdirektör.


Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev