Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Pr-byrån i samarbete med e-sportskanal

Publicerad: 11 maj 2017, 07:58

Från vänster: Matti Johansson (Projektledare, GK), Simon Wallin (Områdesansvarig för tech, GK), Christer Körnbäck (Business Director Manager, ESEN eSports), Joakim Stenberg (CEO, ESEN eSports)

Under våren 2017 har GK knytit till sig flera kunder inom esport och gaming. Nu inleder byrån ett samarbete med ESEN eSports och ska bygga streamingkanalens varumärke och öka intresset för e-sport.


Ämnen i artikeln:

E-sportGeelmuyden KiesePR-Byråer

ESEN eSports är en streamingkanal på Youtube och streamingtjänsten Twitch. Kanalen driver och sänder bland annat King of Nordic, Nordens största onlineturnering inom det mycket populära datorspelet CS:GO.

ESEN eSport har också en oberoende produktionsstudio i SVT Dramas gamla byggnad i Värtahamnen, där de producerar innehåll till sin egna kanal och för sina kunder.

I takt med att e-sporten växer har allt fler streamingkanaler som ESEN eSports växt fram och erbjuder kommunikatörer en ny möjlighet att nå en ung målgrupp. Deras senaste turnering King of the Storm, genererade över 300 000 strömstarter under sex dagar.

– Vi förstod direkt att ESEN eSports arbetar mot samma mål som oss. Fler människor än någonsin tidigare tittar idag på esport och det i takt med att den homogena grupp av esportsutövare som dominerat håller på att luckras upp. Vi ser mycket fram emot att tillsammans med ESEN eSports fortsätta arbeta för att esport ska bli något för alla, säger Simon Wallin, områdesansvarig för tech på Geelmuyden Kiese i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.