Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Preem byter F&B mot Åkestam Holst

Publicerad: 11 november 2021, 08:10

Johan Östlund, Ulrica Bååthe, Sophie Röjdmark och Daniel Smedfors.

Preem ska nå klimatneutralitet 2035, och nu har de valt vilken byrå som ska hjälpa till att kommunicera ut det budskapet.


Ämnen i artikeln:

PreemÅkestam HolstNoa

Tidigare har Resumé rapporterat om Preems jakt på en byråpartner. Nu har valet fallit på Åkestam Holst, som ska hjälpa drivmedelsföretaget att nå sina miljömål. Som kommunikationspartner ska Åkestam Holst/Noa ta hand om marknadsföringen medan Preem satsar på att bli klimatneutrala. Innan dess har Preem arbetat med Forsman & Bodenfors.

I oktober meddelade Preem att man har satt som mål att ha en klimatneutral värdekedja år 2035. Det ska man uppnå genom att bland annat anpassa sina raffinaderier för förnybart bränsle, ersätta naturgas med förnybar gas och bredda sin verksamhet. 

Genom åren har Preem flera gånger kritiserats för greenwashing, bland annat har de kritiserats av Konsumentverket för sina reklamfilmer med Gunde Svan, och de tilldelades 2019 utmärkelsen ”Svenska Greenwashpriset” av Jordens Vänner.

– Vi befinner oss på en spännande resa där vi ställer om vår verksamhet för en mer hållbar framtid. Vi har letat efter en samarbetspartner som förstår våra utmaningar och med bevisad förmåga att skapa stark kommunikation och Åkestam Holst är partnern vi vill ha med oss på den resan, säger Ulrica Bååthe, Head of Brand and Strategic Marketing Communications på Preem i ett pressmeddelande.

– För oss är det en jättespännande utmaning att få vara med på resan och hjälpa till att kommunicera den nödvändiga omställningen för framtiden som Preem genomför, säger Daniel Smedfors på Åkestam Holst.

Arbetsgruppen på Åkestam Holst består av:
Daniel Smedfors, Senior Client Director
Patrik Lundberg, Planner
Filip Laurent, Copy
Johan Landin, AD
Sofia Bergvall, AD
Linnea Amundson, Copy
Jesper Månsson, Account Manager
Jerker Winther, Head Of Strategy

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

PreemÅkestam HolstNoa

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.