Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Profil vinner glassig kund

Publicerad: 5 maj 2015, 08:00

Profil ska hjälpa Lejonet & Björnen med expansionen

Glassföretaget Lejonet & Björnen vill växa i Sverige och har valt reklambyrån Profil med bas i Trollhättan som ny partner. Fokus kommer att ligga på säljdrivande kommunikation.


Ämnen i artikeln:

Profil

Göteborgsföretaget Lejonet & Björnen drivs av den förre fotbollshjälten Håkan Mild som var med i Sveriges VM-lag 1994 och hans fru Katarina Mild. Från att ha haft fokus på Göteborg och Stockholm ökar nu marknadsandelarna i hela landet och sedan årskiftet levererar företaget till samtliga ICA-butiker i landet.

Inför vår- och sommarsäsongen är det caféförsäljningen som står i centrum och nu ligger fokus   på att öka distributionen genom matgrossisterna Martin & Servera och Menigo.   I dagsläget säljs glassen på närmare 100 caféer och restauranger runtom i landet.  Under 2015 har Lejonet & Björnen öppnat caféer på Landvetter i Göteborg   och i Globen City i Stockholm.   I samband med expansionen vill företaget utveckla marknadskommunikationen. Det är därför som Lejonet & Björnen väljer att inleda ett samarbete med Profil reklambyrå i Trollhättan.

– Jag uppskattar deras vinnarmentalitet och äkta intresse för vår glass. Dessutom gillar jag hur de lyckas få in sälj i den varumärkesbyggande kommunikationen, säger Katarina Mild vd för Lejonet & Björnen i ett pressmeddelande.

På Profil ser man fram emot det nya samarbetet.

– Framförallt älskar vi att få jobba med en produkt som är så genuin och   äkta, rakt igenom. Lejonet & Björnen är inne i en spännande fas och vi är jätteglada över att få följa med   på resan, säger Johan Andersson byråchef på Profil i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Profil

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.