fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Regnbågsfonden väljer kreativ partner och lanserar ny grafisk profil

Publicerad: 28 mars 2023, 12:20

Regnbågsfonden grundades 2014 för att värna om mänskliga och demokratiska rättigheter för HBTQ-personer. Nu har man valt en kreativ partner i byrån Frank fam och lanserar en uppdaterad grafisk identitet.

Ämnen i artikeln:

DesignNyheterJonas GardellHBTQ

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Regnbågsfonden startades av Jonas Gardell, Jon Voss och Arto Winter med visionen att regnbågspersoner, alltså personer som identifierar sig som HBTQ+, ska ha fullständiga mänskliga och demokratiska rättigheter. För att stärka stiftelsen och nå ut till fler har Regnbågsfonden nu börjat jobba med den kreativa byrån Frank fam, som tar sig an uppdraget pro bono.

Nu lanserar man en uppdaterad grafisk profil som beskrivs som ”80-talspunk i symbios med aktivism och kärlek”. 

– Med tanke på de vindar som blåser över Sverige, Europa och världen just nu, behöver vi göra vad vi kan för att bidra till förändring. Det är vi eniga om i teamet, och därför är vårt pro bono-samarbete med Regnbågsfonden en no brainer. Tillsammans har vi nu landat i en punkig, färgglad och modern profil med mycket hjärta, säger Sofia Weman, Managing Director på Frank fam, i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt glada och nöjda över samarbetet och vår nya grafiska profil. Att ta fram ett tydligt uttryck som representerar vad Regnbågsfonden står för är ett viktigt steg i vårt kommunikationsarbete för att vi ska kunna fortsätta växa. För oss var det viktigt att fånga aktualitet tillsammans med mycket hjärta och lite uppkäftighet – vilket vi verkligen tycker att Frank fam har lyckats med, säger Embla Kullberg, projektledare på Regnbågsfonden.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev