Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Riksgälden letar ny byrå

Publicerad: 26 maj 2016, 09:01

Honesty har bland annat gjort Riksgäldens kampanj "Man måste inte våga för att vinna". Men nu kan alltså Riksgälden bryta samarbetet.

Foto: Kampanjbild/Riksgälden

Riksgälden kan komma att lämna Honesty i och med att man nu går ut i upphandling av reklambyrå – uppemot fem årigt uppdrag i potten.


Ämnen i artikeln:

RiksgäldenHonesty

Sedan 2012 har Honesty varit Riksgäldens byrå. Men nu berättar Dagens Media att statens finansförvaltning Riksgälden går ut i upphandling av reklambyrå som ska sköta kommunikationen om sparformen premieobligationer. Kontraktet blir som längst fem år och deadline för att lämna anbud är 6 juni.

LÄS MER: Honestys ärliga Riksgäldsreklam

Byrån ska möta förväntningar på att sköta kommunikaitonsinsatser, men också rådgivning om strategiska marknads- och kommunikationsfrågor samt uppföljning och analys av marknadsaktiviteter. Uppdraget kan också utvidgas i framtiden till att informera om till exempel insättningsgarantin eller andra produkter.

Budgeten för marknadsföringsaktiviteter under 2016 uppges ligga på 15 miljoner kronor – och nuvarande avtal som går ut 31 december är värt omkring 3,5 miljoner kronor årligen.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

RiksgäldenHonesty

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.