Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Rivstart för Emma Bloms nya byrå

Publicerad: 19 januari 2016, 15:25

Emma Blom, vd på Social Industries.

Foto: Press

Emma Bloms byrå Social Industries har landat åtta nya kunder sedan starten i december. Med sig har hon fem medarbetare från gamla byrån Patchwork.


Ämnen i artikeln:

PatchworkAcneSociala medierEmma BlomSocial IndustriesReklam

Resumé kunde i december berätta att tidigare Patchwork-vd:n Emma Blom skulle starta sociala medier-byrån Social Industries tillsammans med kommunikationshuset Acne. Nu har byrån landat ett gäng nya kunder och medarbetare.

Bland byråns åtta uppdragsgivare märks Arla, Civilekonomerna och FCA Sweden (tidigare Fiat Group). Social Industries uppdrag här är att sprida företagens innehåll, framförallt via sociala medier.

– Det har gått snabbt. December var en intensiv pitchperiod och vi börjar se resultat av den nu med uppdrag som kommer in. Jag upplever att kunderna efterfrågar ett nyare tänk kring distribution av digitalt innehåll. Där känns det som om vi hittat rätt position, i synnerhet med vårt nära samarbete med Acne, säger Emma Blom, vd på Social Industries, i en kommentar.

Byrån har även anställt tre projektledare, en community manager och en creative director. Samtliga från Bloms tidigare byrå Patchwork.

– Vi har mycket ambitiösa målsättningar för 2016. Framför allt är vår ambition att påverka både våra kunder och branschen att våga satsa mer i sociala medier.

Här är de som anställts:
Hanna Wedin, Creative Director, tidigare cd Patchwork
David Hofman-Bang, Client Service Director, tidigare projektledare Patchwork
Cecilia Fagerlund, Account Executive, tidigare projektledare Patchwork
Johanna Rydberg, Head of Social PR & Planning, tidigare social redaktör Patchwork
Cecilia Eyem, Strategic Producer, tidigare projektledarassistent Patchwork

Social Industries sitter i Acnes lokaler på Västra Trädgårdsgatan 9.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.