Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Ruth vinner uppdrag för Amnesty

Publicerad: 15 oktober 2019, 08:44

I somras gick Amnesty ut i pitch och nu står det klart: reklambyrån Ruth får uppdraget att paketera om Amnestys gåvokortskoncept.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerRuthAmnesty

Den politiskt och religiöst obundna medlemsorganisationen Amnesty arbetar för mänskliga rättigheter. I våras valde Amnesty att börja samarbeta med Ruths systerbyrå, Baltasar Fundraising. Efter en pitch väljer Amnesty att jobba även med Ruth.
I början av året lanserade Amnesty gåvokort som en ny givarform och har nu gett Ruth uppdraget att paketera om deras gåvokortskoncept.

– Vi på Ruth brinner för den här typen av uppdrag. Vi brukar säga att vår nisch är komplexitet och det är just vad det här är. Medan vissa har lyxen att nästan ta mänskliga rättigheter för givet, vågar andra knappt drömma om dem. Att tillsammans med Amnesty få fler att förstå värdet i att stå upp för dessa mänskliga självklarheter är ett otroligt viktigt och ärofyllt uppdrag, säger Annika Carstedt, vd på Ruth i en kommentar.

Arbetsgrupp:
Gabrielle Grette, projektledare, Baltasar Fundraising
Nena Javadian, projektledare
Emelie Wallrud, produktionsledare
Henrik Täppmark, CD
Marie Liljegren, copywriter
Thomas Nguyen, art director
My Olsson, grafisk formgivare

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerRuthAmnesty

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.