onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Så gör byråerna för att behålla sin talang

Publicerad: 15 mars 2017, 16:33

Man måste hålla hårt i talangerna.

Foto: Mostphotos.

Byråerna förväntas få svårt att behålla sina talanger samtidigt som marknadsavdelningar väljer byråer utifrån deras nyckelpersoner. Byråerna försöker att behålla de bästa med bra pensionsvillkor.

Ämnen i artikeln:

Årets ByråPia GrahnByråvalKommunikationsbyråer

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Med jämna mellanrum sker det byråbyten där det är det kreativa teamet eller några andra nyckelpersoner som är förklaringen till bytet. I branschstudien Årets Byrå säger 32 procent av kunderna att de skulle överväga ett byta byrå om den huvudsakliga kontaktpersonen skulle sluta.

Det gäller alltså för byråerna att behålla sina viktiga medarbetare.
– Det finns en rad olika sätt att motivera medarbetare att trivas och stanna kvar på byrån. Här kan det dock finnas stora skillnader, inte minst mellan generationer, säger Pia Grahn, vd på Regi som tagit fram Årets Byrå.

Den yngre generationen drivs i mindre grad av lön och förmåner, status och karriär, men även av att lyckas som lag. Istället värdesätter de yngre i betydligt större utsträckning att lyckas som individ och värdesätter också i mycket högre grad flexibla arbetsvillkor.

I linje med det tror 57 procent av byråledarna att andelen frilansare kommer att öka under kommande år.

Den äldre generationen, 60- och 70-talisterna värdesätter pension, vilket också byråledarna anser vara viktigt. 80 procent av dem uppger att de erbjuder pensionslösningar, men i första hand enbart till vd och ledning eller om man som anställd påtalar det själv.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev