Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Skaparen av succé-podden Spår startar contentbyrå

Publicerad: 29 november 2016, 09:34

Mohamed El Abed, Andres Moreno och Martin Johnson

Foto: Eveyln Del Carmen Orrego

Martin Johnson ligger bakom succépodden Spår. Nu går han ihop med Mohamed El Abed och Andres Moreno och startar de startar Soundtelling – en contenbyrå med fokus på poddberättelser och engagerande storytelling.


Ämnen i artikeln:

ContentbyråerPodcast

Mohamed El Abed och Martin Johnson har bägge bakgrund på produktionsbolaget Ljudbang, där de producerat flera framgångsrika podcastkampanjer som UNICEF "Röster från bänken", WWF-dokumentären "Under ytan" och podden "Spår".

Andres Moreno har över 15 års erfarenhet från kommunikation och contentproduktion och bidrar därmed till att bredda Soundtellings erbjudande. Grundartrion har en stor erfarenhet från radio- och podcastproduktion och visionen om att med Soundtelling skapa innehåll kopplat till ett affärstänk som genererar kundnytta för samarbetspartners.
– Jag har gjort det mesta man kan göra inom radio efter att ha arbetat med det här i över tio år och med en av Sveriges största poddar i Spår i cv:t och bra cases från tidigare kunder, så blir det här nästa utmaning för mig, säger Martin Johnson i ett pressmeddelande.

Soundtelling kommer att producera storydrivna poddar till företag, offentliga institutioner och organisationer.
– Podcasts är för många fortfarande ett relativt nytt sätt att kommunicera, vi har under en längre tid märkt ett stort intresse från kunder och samarbetspartners som vill ha mer genomtänka poddar med hög kvalité som en del av sitt utbud och ett strategiskt verktyg i mediemixen, säger Mohamed El Abed i en kommentar.

Andres Moreno:
– Podcastlyssnandet i Sverige växer för varje dag som går och vi på Soundtelling ser enorm potential i att ta en position som det mest progressiva och kreativa bolaget inom storydriven podcast produktion. Jag ser fram emot att skapa nya fantastiska produktioner med våra samarbetspartners som engagerar och berör.

Martin Johnson är konceptutvecklare och radioproducent på Soundtelling. Han har fått en rad internationella priser och arbetat åt SR, NRK, RTE och BBC. Dessutom som ljuddesigner för film och författare. Han är aktuell som producent för den mycket uppmärksammade podcastsserien Spår.

Mohamed El Abed är podcastproducent och konceptutvecklare på Soundtelling. Han ligger bakom en rad framgångsrika poddar som Klassresan och Ögonblick för poddredaktionen på Sveriges Radio. Mohamed har många års erfarenhet av stadsutveckling, integration och kultur. Han har också framgångsrikt drivit flera stora projekt både ideellt och inom näringsliv.

Andres Moreno är kundansvarig och projektledare på Soundtelling. Han har arbetat med kommunikation och branded content i över 15 år och haft ledande roller internationellt för Viacom och ITV Studios med ansvar för kunder som bland andra Nike, Coca Cola, Volkswagen och P&G. De senaste åren har han arbetat som konsult för varumärken som PSG, Red Bull och produktionsbolaget Titan där han ledde affärsområdet branded entertainment.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ContentbyråerPodcast

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.