Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Snabbväxande vego-bolaget väljer Forsman & Bodenfors

Publicerad: 26 mars 2021, 09:31

Marcus och Lucas Karlsson, grundare av Peas of heaven.

Första steget i samarbetet blir ett strategiskt varumärkesarbete.


Ämnen i artikeln:

Forsman & BodenforsPeas of heaven

Peas of heaven är ett av många bolag som de senaste åren etablerat sig på den snabbväxande marknaden för veganska och vegetariska matprodukter. Bolaget, vars produktportfölj innehåller ett tiotal veganska alternativ till hamburgare, korv och köttfärs, har sedan starten för två år sedan vuxit snabbt och hoppas i år nå en omsättning på närmare 60 miljoner kronor. Utöver försäljning i butik har de även avtal med 7-Eleven, Pressbyrån och Circle K. Peas of heaven ägs av Herbert Karlssons charkuterifabrik.

Nu inleder de ett samarbete med Forsman & Bodenfors. Samarbetet gäller bland annat strategiskt varumärkesarbete, design och kampanjer.

 – Redan från första mötet på kontoret i Göteborg har det känts som att gänget på Forsman & Bodenfors förstår oss och vad vi vill åstadkomma. Det ska bli oerhört spännande att se vad vi tillsammans kan göra för att få folk att ställa om till en mer hållbar livsmedelskonsumtion, säger Marcus Karlsson, grundare och vd, Peas of heaven.

Bolaget finns idag etablerat på åtta marknader och samarbetar även med Beyond communication.

– Peas of heaven är ett oerhört spännande företag med två tydliga entreprenörer i förarsätet som verkligen brinner för det de gör. Vi är väldigt taggade att få komma igång och jobba med det här uppdraget som vi känner har potential att åstadkomma förändring på riktigt, säger Jerk Zander, projektledare på Forsman & Bodenfors.

 I oktober 2020 anklagades en av bolagets kampanjenheter för att vara rasistisk. Enheten innehöll copyn ”Inget kött, Inga ägg, Inga kinesiska investerare, Ingen gluten”, en anspelning på Oatly men som kritiker menade slog mot ett helt lands befolkning. Peas of heaven plockade efter kritiken ned enheterna.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.