torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Spendrups väljer Spoon för hållbarhetsprojekt

Publicerad: 15 mars 2017, 09:25

Foto: Pressbild

Spendrups väljer contentbyrån Spoon för konceptutveckling och produktion. I uppdraget ingår bland annat att bygga en sajt dedikerad till Spendrups hållbarhetsarbete.

Ämnen i artikeln:

SpendrupsContentbyråerSpoon

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Under våren kommer Spendrups visa upp hur de arbetar med hållbarhet. Hållbarhetsredovisningen kommer få en egen sajt.

– Vi har ett gediget hållbarhetsarbete och nu vill vi se till att kommunikationen lyfter fram detta arbete på bästa sätt. Vi har även en ambition att berätta om vårt hållbarhetsarbete på ett sätt som fler förstår, säger Claes Åkesson, miljö & hållbarhetsdirektör på Spendrups.

Hållbarhetsredovisningen kommer till stor del ske via storytelling, målet är att skapa engagemang och värde för målgruppen.

– Vi tror på storytelling som kommunikationsväg, inte bara på hållbarhetsområdet utan i all kommunikation vi gör. Det handlar om att kommunicera både vad vi gör och varför vi gör det, säger Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups.

Den nya webbplatsen kommer innehålla artiklar, film och infografik samt kompletteras med GRI-relaterad information och företagets finansiella resultat.

– Spendrups är ett familjeföretag med en stark värdegrund som genomsyrar hela affären. Det här ska synas också i Spendrups kommunikation. Genom en hållbarhetsredovisning, som är helt digital, får Spendrups ännu större utväxling på sitt innehåll, säger Meryem Can, Client Director på Spoon.

Webbplatsen kommer att lanseras i maj.

– Vi har ett stort förtroende för personerna i Spoons hållbarhetsteam och tror att det kommer att bli ett väldigt givande samarbete. Spoon har hjälpt andra företag och organisationer med hållbarhetskommunikation på ett sätt som är i linje med det vi vill göra, säger Mårten Lyth.

Hållbarhetsredovisningen kommer att tas fram i samarbete med konsultbolaget Goodpoint.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev