Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Sportjätten satsar på Sverige – väljer ny nordisk pr-byrå

Publicerad: 29 juni 2021, 11:51

Artisen Imenella är en av artisterna i Pumas senaste kampanj.

Foto: Art by Esse

Puma ökar sina varumärkesinvesteringar och flyttar sitt nordiska huvudkontor till Stockholm. Här är byrån som får uppdraget att sköta den nordiska pr-verksamheten.


Ämnen i artikeln:

MSLPumaPublicis

Till hösten planerar Puma att öka sina investeringar i varumärkesbyggande. Samtidigt flyttar man sitt nordiska huvudkontor till Stockholm. På Europeisk nivå har bolaget sedan tidigare ett pr-samarbete med MSL i London, nu får MSL även pr-uppdraget för den nordiska marknaden. MSL ingår i Publicis som för ett par år sedan lanserade arbetsmodellen ”Power of one” där byråerna i gruppen ska jobba mer integrerat än tidigare.

– Vi träffade flera olika kommunikationsbyråer men Publicis-byrån MSL stack ut och vi hittade den perfekta mixen av ”daily PR och brand stories, säger Rutger Hagstad, head of marketing Puma Nordic. Samarbetet mellan PUMA och Publicis MSL är en viktig del av vår resa att bli mer relevanta och öka vår varumärkeskännedom i Norden. Vi ser detta som ett långsiktigt samarbete och MSL är mer än en byrå – MSL är en del av vår marknadsstrategi och kommunikationsplan.

Samarbetet har redan inletts och projektet ”Mayze / She moves us” med artisterna Imenella, L1na, Royane och Drew Sycamore är sjösatt. Enligt Puma är projektet en hyllning till kvinnliga profiler i Norden som ”inspirerar och sätter avtryck på omvärlden”. 

– Det känns fruktansvärt roligt att få vara med och hjälpa Puma på sin resa mot ökad kännedom om varumärket och större marknadsandel i Norden. Vi upptäckte väldigt snabbt att Puma och vi tänker väldigt lika vad gäller hur man skapar konversationer snarare än traditionella kampanjer, och där Publicis ”Power of one” ansats för Puma verkligen kommer till sin rätt, säger Jerker Fagerström, chief creative officer Publicis Nordic.

 

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MSLPumaPublicis

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.