torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Spotify-veteran startar byrå – kopplar ihop näringsliv och musik

Publicerad: 7 mars 2017, 14:28

Stefan Palmquist startar Dist.

Efter drygt sju år på Spotify startar Stefan Palmquist byrån Dist ihop med Johan Ramström. Tanken är att koppla ihop varumärken med musik och kulturlivet.

Ämnen i artikeln:

KommunikationsbyråerSpotifyDist

FT

Fredrik Thambert


Stefan Palmquist har lång erfarenhet från Spotify, bland annat i rollen som nordisk försäljningschef. Tidigare har han jobbat på mediebyrån Carat. Nu har det blivit dags att starta eget i form av byrån Dist.
– I en tid där marknadsföring mest verkar handla om förkortningar som består av tre bokstäver känns det uppfriskande att prata om vad exempelvis tre ackord kan tillföra. Vi vill rikta spotlighten mot mötet mellan människor, musik och kultur. Varför talar inte fler varumärken till både hjärna och hjärta? Smart kommunikation kombinerar det rationella med det emotionella och just populärkultur kan ge fler företag den fördelen, säger han om tankarna bakom satsningen.

Dist Sthlm AB har han grundat tillsammans med Johan Ramström som har 15 års erfarenhet från musikbranschen. Byrån hoppas att, förutom hjälpa varumräken att skapa troväridga samarbeten med musiker, och hjälpa nya talanger att hitta intäkter och nå ut.
– Vi ser Sverige och Norden som en kristallkula när det gäller innovation på det här området. Det finns en uppsjö av framgångsrika exempel inom musik, media, marknadsföring och ny teknik. Samtidigt ser vi att det finns stor potential att hitta synergier mellan dessa och vår ambition är att hjälpa aktörer inom musikbranschen såväl som andra branscher att dra nytta av varandra, kommenterar han.

Kuriosa i sammanhanget är att det tidigare fanns en byrå som hette just Dist i Sverige. Den ingår numera i Isobar som drivs av Dentsu Aegis-nätverket.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev