Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Spotifys pr-byrå krishanterar efter grundarens utspel

Publicerad: 2 juni 2017, 12:44

Spotify-grundarna Daniel Ek och Mikael Lorentzon

I en intervju med Ekonomiekot gick Spotify-grundaren Martin Lorentzon ut med en kraftfull dementi kring streamingtjänstens börsnotering. Nu får han bakläxa av bolagets pr-byrå Brunswick som vidhåller att börsen är ett alternativ.


Ämnen i artikeln:

SpotifyMartin LorentzonPR-Byråer

Medgrundaren Martin Lorentzon gick överraskande ut och dementerade uppgifterna om börsnotering för Spotify. Detta efter att det betraktats som givet att noteringen kommer att ske på New York-börsen i höst.

– Det är helt taget ur luften, säger han i en intervju med Ekonomiekot.

Han passade även på att ge en känga medierna som skrivit om börsplanerna, däribland ansedda Financial Times och Bloomberg News. Och anklaga dem för att publicera osakliga uppgifter:

– Vi har inte kommit någon vart alls och det finns inga planer på det, även om media tycker det är väldigt roligt att skriva om det. Men det är ju media - man får väl ta dem med en nypa salt. Jag säger inte att det är fake news, men hälften av det som media skriver brukar stämma och hälften brukar inte stämma, säger Martin Lorentzon till SR.

Efter Spotify-grundarens oväntade utspel har deras pr-byrå Brunswick fått krishantera. Under fredag förmiddag kontaktade byrån techsajten Breakit, på uppdrag av Spotify, och avfärdade i sin tur Martin Lorentzons utspel i Ekonomiekot.

"Spotify utvärderar olika alternativ framåt. Börsnotering är ett sådant möjligt alternativ men inga beslut är fattade", skrev Spotify i uttalandet som förmedlas via Brunswick till Breakit.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.