Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Streamingplattformen ser ökad efterfrågan - inleder samarbete med Abby Priest

Publicerad: 28 maj 2020, 09:28

Artisten Moonica Mac har valt att distribuera sina konserter via Voyd.

Videostreamingplattformen Voyd smider medan järnet är varmt.


Ämnen i artikeln:

Abby Priest

Coronakrisen och de smittskyddande åtgärderna har lett till en tuff situation för stora delar av näringslivet. Det finns dock nischer som sett stora försäljningsökningar. Ett bolag som på grund av krisen just nu upplever ett stort uppsving är den svenska videostreamingtjänsten Voyd. Plattformen har hittills utnyttjats för alltifrån konserter till föreläsningar. En usp med plattformen är att kreatörerna själva behåller rättigheterna till innehållet. För att möta den ökade efterfrågan inleder de nu ett långsiktigt samarbete med Abby Priest med målet att utveckla varumärket och den externa kommunikationen.

– Vi vill att alla ska ha möjlighet att tjäna pengar på sitt innehåll. På vår plattform behåller innehållsskaparna alltid minst 80% av nettointäkten, både on-demand och live. Nu mer än någonsin finns ett behov av att tillgängliggöra (annars inställda) föreställningar, spelningar och annat innehåll, säger Jesper Johansson, vd och en av grundarna av Voyd.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Abby Priest

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.