Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Svenska Mediatool ska hjälpa NHL-laget att planera marknadsföringen

Publicerad: 12 februari 2020, 14:25

Daniel Alfredsson avtackas efter 18 år i Ottawa Senators 2013.

Foto: Wikimedia Commons

Svenska Mediatool landar två av hockeylaget Ottawa Senators och NFL-laget Philadelphia Eagles som kunder. Uppdraget handlar om att förenkla klubbarnas hantering av marknadsföringen.Ottawa Senators är ett kanadensiskt ishockeylag, som för svenskar  kanske är mest kända för att ha haft svenska stjärnspelarna Erik Karlsson och Daniel Alfredsson som lagkaptener. Philadelphia Eagles är är ett lag i den amerikanska National Football League (NFL), med bas i Philadelphia i Pennsylvania. Laget vann Super Bowl 2018.

Mediatools verktyg ska hjälpa klubbarna att få en tydlig överblick över mediebudget, kampanjplaner och effekt - på en och samma plattform för att optimera och effektivisera marknadsföringen.

Idag har Mediatool kunder som Avon och Estée Lauder Group. Till skillnad från i Norden och Asien finns det gott om konkurrens på den amerikanska marknaden.
Med mjukvaran får kunderna tillgång till bland annat rapporter, deadlines, marknadsföringsaktiviteter och budgetstatusar. På så sätt blir det möjligt att hur deras kampanjer presterar. Mediatool är utformad för samarbete mellan annonsörer och byråer.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.