Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Sveriges Annonsörer plockar in ny spets: Skriver avtal med byråvalskonsulter

Publicerad: 22 september 2020, 12:53

Byråvalskonsulterna Gunilla Bergh och Christina Wihlner Lentell kommer att börja jobba för Sveriges Annonsörer


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerEngage MarketingMax Apéria

Sveriges Annonsörer tecknar ett samarbetsavtal med Christina Wihlner Lentell och Gunilla Bergh. Det gör att intresseorganisationen Sveriges tre mest namnkunniga byråvalskonsulter nu företräder byråvalsorganisationen eftersom Max Apéria alltjämt är kvar med fokus på byråval och byråvalssamarbeten mellan annonsörer och reklam-, pr, content och designbyråer. 

Engage Marketing kommer att komplettera med byrårådgivning för mediebyråer, performance maketing samt inhouse. 

– Vi har sedan tidigare ett långvarigt och bra samarbete med Max Aperia. Samtidigt ser vi att kommunikationsbehovet är under ständig utveckling och det finns ett behov att bredda vårt tjänsteutbud, säger Hanna Riberdahl till Resumé. 

Kontakten med Gunilla Bergh och Christina Wihlner Lentell togs i början av sommaren. Duon kommer att gå in som externa konsulter vid sidan av Max Aperia. Sedan tidigare jobbar även Mats Rönne och Fredrik Hallberg som externa konsulter åt organisationen med effektområdet. 

– Vid sidan av Max Apéria finns det egentligen bara en aktör på området med motsvarande spets och erfarenhet och det är Engage marketing. Det var inte svårt att hitta rätt, säger Hanna Riberdahl som berättar att situationen under coronapandemin gjort att Sveriges Annonsörer tillsammans med Komm och Sveriges Mediebyråer sett ett ökat behov av att kraftsamla kring två av de frågor som är mest brännande för kommunikationssektorn just nu: Pitchrekommendationerna och reklameffekten. 

Kommer Max Apérias roll att förändras?
– Nej, han kommer att fortsätta att komma med sin tjänst och ingår också i effektinitiativet. Vi kommer efterhand att involvera Gunilla och Christina även här. Det känns toppen att ha tre så pass rutinerade och erfarna och respekterade byråvalskonsulter som alla jobbar för SVeriges Annonsörer. 

 

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.