Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Tele2 och King bryter samarbetet – efter bara ett halvår

Publicerad: 11 augusti 2016, 07:17

Fåret Frank och Francis representerar Tele2 – hur länge till?

Samarbetet blev inte långvarigt – nu går parterna skilda vägar efter oenighet, skriver Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

KingReklambyråerTele2Pernilla Oldmark

Förra hösten bröt Tele2 och Forsman & Bodenfors upp efter ett 16-årigt samarbete. Därefter gick bolaget, som är en av Sveriges största reklamköpare, ut i pitch. Efter några månader stod det klart att King fick ta över uppdraget för Tele2.
– Vi är övertygade om att det är en otroligt bra match. De är starka och kreativa på ett sätt som passar oss bra. Vi gillar vad de har gjort för andra stora varumärken. De har en kreativ puls, höjd och integritet som vi gillar, sa Pernilla Oldmark, dåvarande marknads- och kommunikationsdirektör på Tele2 till Resumé.

Sedan dess har King varit med och arbetat fram en ny strategi för Tele2. Men mycket har hänt internt hos operatören efter pitchen.

I början av året blev Samuel Skott vd för Tele2 Sverige istället för Thomas Ekman, och strax innan sommaren sade Pernilla Oldmark upp sig efter en omstrukturering av marknadsavdelningen. Hon förnekade att någon schism låg bakom beslutet:
– Nej, inget drama alls. Jag älskar det här bolaget och alla som jobbar här. Jag kommer att ha svårt att slita mig, sa hon i en intervju med Resumé.

Den nya marknadsdirektören Åse Holmberg, som tillträdde så sent som i juni, har nu valt att gå ut i pitch, skriver Dagens Media. Enligt henne är orsaken att de inte lyckades komma överens med King om vägen framåt.
– Det var när vi skulle omsätta strategin i praktiken som våra åsikter skildes sig åt. Vi hade olika uppfattningar om hur vi skulle nå fram rent kreativt, säger hon till sajten.

Vilka Tele2 kommer att samarbeta med framöver är än så länge oklart.
– Vi har påbörjat en pitch med utvalda byråer, vilka de är vill jag inte kommentera i nuläget men vi hoppas kunna landa pitchen inom kort, säger Åse Holmberg till Dagens Media.

LÄS MER: King om uppbrottet med Tele2: "De som valde oss är inte kvar"

Vet du mer? Kontakta gärna fredrik.thambert@resume.se. Du får vara anonym.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.