lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Telenor i pitch – väljer reklambyrå inom kort

Publicerad: 11 november 2019, 14:52

Telenorfamiljen har varit bärande i Telenors kommunikation sedan början av 2010-talet.

Telekomoperatören Telenor är på jakt efter en ny reklambyrå. Enligt Resumés uppgifter är upphandlingen på väg att avslutas och valet står mellan tre byråer.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråTelenor

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Inom kort kommer en av Sveriges större annonsörer att ha gjort sitt val av ny reklambyrå. Telekomoperatören Telenor, med medieinvesteringar på 120 miljoner kronor under årets nio första månader (Kantar Sifo bruttoinvesteringar januari-september 2019) befinner sig i slutet av sin pitchprocess. Enligt Resumés uppgifter står valet mellan tre byråer.  

Telenor och Acnes samarbete inleddes 2016. Under åren har reklambyrån vidareutvecklat det Lowe Brindfors-framtagna kommunikationskonceptet Telenor-familjen. Samarbetet har innefattat Telenors samtliga reklamtjänster, från reklamfilmer till retail och CRM. Det har också varit händelserika år där Bredbandsbolaget gick upp i Telenor under förra året, där operatören satsat på att bygga en ny inhousebyrå.

Vid sidan av de strategiska förändringarna avled en av skådespelarna som medverkat i Telenorfamiljen, Michael Perlitz, under våren. I augusti lanserade operatören en kampanj där de utmanade den gängse uppfattningen i debatten om skärmtid genom att ifrågasätta vanför livet online skulle vara mindre värt än det offline.

Fler strategiska förändringar kan vara att vänta på en marknad som präglats starkt av branschglidning och fusioner de senaste åren.  I mitten av oktober meddelade Nent och Telenor ett samgående mellan Viasat Consumer och Canal Digital. Ett nytt bolag inom satellit betal-tv och bredbands-tv där Telenor äger 50 procent av aktierna. 

I september kom nyheten att Telenor bytte mediebyrå från Starcom till Phd. Vid sidan av huvudvarumärket har bolaget även det egna lågprisalternativet Vimla sedan fem år tillbaka.

”Av affärsskäl så kommenterar vi som vanligt inte eventuellt kommande eller pågående upphandlingar utan kommunicerar detta när något nytt finns att säga”, skriver Tobias Clewemar, head of marketing strategy i ett sms till Resumé. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev