Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

The Bond hjälper Nevs att lansera mobilitetstjänst för isolerade under coronakrisen

Publicerad: 2 april 2020, 08:49

Nevs påskyndar lanseringen av bildelningsappen Nevs Share som är biltillverkarens första tjänst någonsin. Kommunikationsbyrån The Bond är en central partner i arbetet med att positionera och lansera varumärket globalt.


Ämnen i artikeln:

The BondCoronaviruset

Planeringen av lanseringen ändrades eftersom bildelningstjänsten, som gör det enklare för grannar att dela bilar med varandra, bedöms få extra stor betydelse i coronatider då allmänheten omeds undvika kollektivtrafiken. Upplåsningen av bilen  sker direkt i mobilen, grannarna behöver inte träffas för att överlämna nyckeln och i varje bil finns ett kit med sanitetsrengörningsmedel.

– Nevs är på väg att etablera sig som mobilitetsleverantör snarare än biltillverkare och vi har flera spännande projekt på gång som snart når världen. Vi vill utveckla hållbara mobilitetslösningar, samtidigt som vi vill förändra synen på bilen och bilägandet. Det handlar om en beteendeförändring och den resan inleder vi nu tillsammans med The Bond, säger Jonas Hernqvist, senior director sales & marketing på Nevs i ett pressmeddelande.

Martin Ahlgren, strateg och delägare på The Bond, välkomnar samarbetet:

– Mobilitetsindustrin är extremt föränderlig just nu. Allt från elbilar till självkörande bilar och nya uppkopplade lösningar kommer förändra hela vårt sätt att leva, med allt vad det innebär från mänskliga beteenden till infrastruktur. 

NEVS ägs sedan årsskiftet 2018-2019 av den kinesiska koncernen Evergrande. Som har sin bas inom fastighetsutveckling, hälsa och turism omsatte de förra året 750 miljarder, vilket gör dem till en av Kinas tio största koncerner. Efter förvärvet av Nevs har man uttryckt ambitionen att vara en av världens största elbilstillverkare inom tre år.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

The BondCoronaviruset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.