onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Tillsammans i allians med dansk byrå – siktar på nordiskt nätverk

Publicerad: 21 november 2016, 11:56

Ovan: Casper Willer och Morten Hershoj (två av Anothers grundare) Nedan: Tillsammans Sthlm grundare och partners Fredrik Svensson och Johan Falk

Från och med i dag har både svenska Tillsammans och danska Another representation och kontor på båda marknaderna. Nu bjuder man in andra skandinaviska byråer att haka på.

Ämnen i artikeln:

KommunikationsbyråerNätverkTillsammans Sthlm

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Tillsammans Sthlm och Another i Köpenhamn startar en ny strategisk allians med kunder och kompetensutbud. Byråerna har parallellt växt fram som två utmanare på sina respektive hemmamarknader, med liknande erbjudanden och kommunikationsfilosofi. Under förra året började byråerna att samarbeta i pitcher och med kunduppdrag. Nu tar man nästa steg för att fördjupa och förtydliga samarbetet.

– I våra dialoger med annonsörer ser vi att behovet av ett fristående nätverk med byråer som utmanar både befintliga arbetssätt och synen på hur modern kommunikation ska göras är tydligt. Till följd av att vi haft privilegiet att starta och bygga byråerna helt anpassat efter den moderna annonsörens behov och de nya marknadspremisserna har vi istället kunnat rekrytera precis de kompetenser vi ser som avgörande för att skapa rätt kommunikationseffekter idag, säger Johan Falk, partner på Tillsammans i ett pressmeddelande.

Genom det nya samarbetet ryms ett 40-tal personer från både klassiska reklambyråer och digitalbyråer. Nätverket befolkas av strateger och kreatörer med bakgrund från byråer som Mother, Naked, DDB Stockholm, 360i, Perfect Fools, River, BBH, PeopleGroup och Starcom.

Den nya alliansen är också en öppen invit till att andra fristående skandinaviska byråer kan ingå i alliansen. De kan vara från ett annat land eller med en expertis inom specifika spetsområden. Det viktigaste är att man delar uppfattning hur man skapar effektiv kommunikation i den digitala samtiden.

– Att skandinavisk kreativitet och innovation står sig väl i den globala konkurrensen är ju välkänt, genom att addera ett nytt angreppssätt för hur kund och byrå samarbetar och kreativitet helt anpassat för den nya verkligheten tror vi att vi skapar ett väldigt starkt erbjudande på vilken marknad som helst. Avståndet mellan Köpenhamn och Stockholm är kort i både resväg och tankesätt– och vi kommer vid behov kunna arbeta i gemensamma team utan dubbla roller över gränser och kunder, säger Morten Hershøj, vd på Another i ett uttalande.

Another – belönades i 2016 med topp tre placeringar i kategorierna Danmarks mest kreativa byrå, Danmarks mest strategiska byrå och Danmarks mest digitala reklambyrå. Another startades 2013 i Köpenhamn och arbetar med kunder som SPAR, Pandora, Discovery, Tulip, Ellos, Socialdemokratiet m.fl. De fyra grundarna er Thorkild Bjerre, Casper Willer, Miriam Plon Sauer og Morten Hershøj.

Tillsammans Sthlm är tillsammans med Folket Sthlm en del av Tänk Om-gruppen som ägs av Johan Falk och Fredrik Svensson. Verksamheten startades tillsammans med Kristian Mirsch i början av 2015. Byrån jobbar nordiskt och globalt med kunder som Apollo, Eton, Synsam, Unibet, Rebtel och Zmarta. 2016 är Tillsammans Sthlm är den tredje mest nominerade reklambyrån i den prestigefulla kommunikationstävlingen 100-wattaren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev