Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Tink gör stor Europalansering – väljer Tillsammans som byråpartner

Publicerad: 11 maj 2020, 13:41

Fredrik Hedberg och Daniel Kjellén

Svenska techbolaget Tink har växt starkt med sin app och har nu riktat om erbjudandet mot företagskunder. Nu har bolaget valt att inleda ett samarbete med Tillsammans.


Ämnen i artikeln:

TinkTillsammans

Tinks primära målgrupp är banker, fintech-sektornoch startups. I dag är de etablerade på 13 marknader och har i dag 270 antal anställda. På senare tid har bolaget ställt om sitt erbjudande från en tjänst som gav bättre kontroll på kundernas privatekonomi genom att analysera data från ens konsumtionsvanor till att fokusera att hjälpa andra bolag att stärka upp och utveckla sina finansiella tjänster.

Detta kombinerat med en omfattande satsning på europeisk expansion gör att ledningen känner ett ökat behov av att göra ett omtag kring sitt varumärke och kommunikation.

Tink ville säkerställa att hela varumärket, från vision till varumärkeslöftet, uppdaterades efter omställningen samt att kommunikationen kunde hantera den nya målgruppen på en mycket större och mer fragmenterad marknad med ojämn mognadsgrad.

I en omfattande pitchprocess där man bjöd in 4 byråer för framtagning av ny varumärkesplattform och ett kommunikationskoncept föll valet till slut på Tillsammans.

– Vi kände ganska direkt att detta var ett gäng som förstod hela vår affär och vårt sätta att tänka som bolag. Deras slutsatser och lösning ihop med deras energi, gjorde att vi kände att de var rätt partner för oss. Vårt varumärke är otroligt viktigt för oss, både utåt mot kunder och internt gentemot våra medarbetare, säger Sylwia Lindén, vice president marketing på Tink i en kommentar.

– Vi är otroligt glada för att vi fick detta förtroende av Tink, det är ett paradigmskifte som sker i branschen och att få möjligheten att vara med på denna omställning är jättespännande. Tink är ett imponerande bolag och vi ser väldigt mycket fram emot resan framåt ihop med dem, säger Sofia Weman, byråledare på Tillsammans.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TinkTillsammans

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.