lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Västra Götalandsregionen i jätteupphandling – planerar starta inhousebyrå

Publicerad: 18 april 2023, 09:57

Regionen upphandlar byråer för kommunikation, varumärke och påverkansarbete. Det första området har ett värde upp till 100 miljoner kronor över en fyraårsperiod.

Ämnen i artikeln:

NyheterUpphandlingOffentliga upphandlingar

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Västra Götalandstegionen är en av Sveriges största med 1,7 miljoner invånare och en årlig budget på 65 miljarder kronor för att driva regionens verksamheter. I förra veckans annonserades en kommunikationsupphandling där Västra Götaland avser att teckna avtal med byråer för tre områden;

• Kommunikationstjänster där 3-4 leverantörer kommer att plockas in. Avtalet har ett uppskattat värde på 80 miljoner kronor takvärde på 100 miljoner kronor.

• Varumärkesstrategi där en byrå kommer att antas, avtalet beräknas vara värt fem miljoner kronor och ett takvärde på 6,5 miljoner kronor.

• Regionalt påverkansarbete där 2-3 byråer kommer att antas. Ett nytt för regionen nytt område att upphandla och därför svårt att fastställa ett uppskattat värde. Avtalet har ett takvärde på 5 miljoner kronor.

Västra Götalandsregionen planerar att skriva avtal för de kommande fyra åren, men minst 24 månader.

För det största området, kommunikationstjänster, är upphandlingen uppdelad i två former.
När regionen har syfte, mål och en färdig idé eller lösning som leverantören ska utveckla och genomföra ska rangordningen mellan byråerna tillämpas för val av leverantör. 

När regionen däremot efterfrågar en ny färdig idé eller lösning ska förnyad konkurrensutsättning tillämpas. Här inbjuds de antagna byråerna att på nytt lämna anbud på tjänsten som efterfrågas. Uppdraget tilldelas då den leverantör som lämnat det mest ekonomiskt fördelaktiga anbudet eller som bäst motsvarar kriterierna i förfrågan. Under året kommer Västra Götalandsregionen att implementera ett nytt digitalt verktyg som ska hantera processen vid förnyad konkurrensutsättning.

I upphandlingsdokumenten framgår även att regionen avser att starta en inhouseverksamhet nu i april 2023 som ska producera trycksaker, digital kommunikation, illustration och art direction vid filmproduktion i samband med alltifrån kampanjer till utbildningsmaterial. Byråerna som upphandlas kommer att ha ett nära samarbete med inhousebyrån.

Byråerna kan lämna anbud fram till den 22 maj i år. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev