Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Vinter får uppdraget att locka fler till järnvägsbranschen

Publicerad: 4 mars 2019, 08:54

Sofia Lundberg, Trafikverket, sekretariat för Järnvägsbranschens samverkansforum (JBS), Magnus Ahlqvist, creative director, Vinter, Karin Nilsson Malmén, kommunikationschef, Infranord och Sofia Flodmark, projektledare, Vinter.

Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, väljer kommunikationsbyrån Vinter som samarbetspartner gällande employer branding.


Ämnen i artikeln:

ByråvalVinter

Målet med det nya samarbetet är att förnya bilden av järnvägsbranschen och stärka dess varumärke gentemot unga talanger.

Totalt omfattar järnvägsbranschen cirka 70 arbetsgivare, både privata och offentliga.

– Det finns ett stort behov av att synliggöra vår bransch. En bransch där det satsas mer än 350 miljarder kronor för att vi ska komma back on track, för att vi ska bli det lika självklara som hållbara förstavalet för resenärer, för de som vill transportera gods och inte minst för framtida arbetskraft, säger Tobbe Lundell, tf. presschef för SJ.

Tillsammans har de två parterna redan tagit fram employer branding-konceptet "Back on track". I konceptet menar JBS att även om mycket fungerar bra inom järnvägsindustrin finns det fortfarande en hel del att jobba på.

– Parallellt med att järnvägsbranschen arbetar systematiskt och målinriktat för att åtgärda eftersatt underhåll och öka antalet tåg som går i tid, behöver vi se till att göra branschen attraktiv för unga människor som står inför sitt karriärval. Järnvägsbranschen gör nu stora insatser för att säkra den framtida kompetensförsörjningen. Byrån Vinter har gett oss ett utmanande koncept som visar på transparens och framåtanda. "Back on Track" har mottagits väl av både oss i branschen och av målgruppen, säger Björn Westerberg, vd på Tågoperatörerna och medlem i JBS styrelse.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ByråvalVinter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.