lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Volkswagen väljer OTW

Publicerad: 27 januari 2020, 09:24

Efter en upphandling under hösten väljer Volkswagen att inleda ett samarbete med contentbyrån OTW. Uppdraget är att skapa en gemensam kommunikation av Volkswagen personbilar och transportbilar i ett premiummagasin.

Ämnen i artikeln:

ContentbyråerOTW

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Vid sidan av det nya magasinet kommer OTW att fungera som strategisk och kreativ partner över flera plattformar. Sedan tidigare samarbetar Volkswagen med reklambyrån Nord DDB, PHD är mediebyrå medan biljätten sköter pr-biten inhouse.

– Vi tycker att OTW har rätt kompetens och expertis för att hjälpa oss med det vi har behov av, det vill säga att skapa och förpacka innehåll i rätt kanaler så att det blir en sammanhållen linje i vår digitala och tryckta kommunikation, säger Marcus Thomasfolk, kommunikationschef på Volkswagen Group Sverige i en kommentar.

OTW konkurrerade med fem andra byråer. Samarbetet har redan inletts och i maj kommer det första magasinet ut till Volkswagens kunder där personbilar och transportbilar, som tidigare varit två olika magasin, förenas i ett än mer genomarbetat format.

– Det känns fantastiskt att få jobba så tight tillsammans med Volkswagen som, precis som vi, brinner för förändring och som står inför sin mest spännande utmaning någonsin – att gå från fossila bränslen till elektrifiering. Ett ämne som vi vet genuint engagerar, oberoende av kanal. Vi ser fram emot att än mer förnya tilltalet och hålla ihop färdriktningen framåt, säger Malin Lundberg Aguilera, Account Director, OTW Stockholm.

OTW 2018/2019
Omsättning 166 mkr
Byråintäkt: N/A
EBITA 18,2 mkr
Medeltalet anställda: 99

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev