Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Volt blir Polisens nya reklambyrå

Publicerad: 13 januari 2022, 09:12

Volts uppdrag omfattar reklam, varumärkesstrategi, konceptutveckling, grafisk design och kampanjproduktion. Det tvååriga avtalets storlek uppskattas till cirka 28 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

PolisenVolt

Polismyndigheten är med sina drygt 34 000 medarbetare Sveriges största myndighet och har samarbetat med Granath som reklambyrå sedan 2019. I höstas gick myndigheten ut i en ny upphandling för att säkerställa leveransen av strategiska reklambyråtjänster. Upphandlingen bygger på ett nationellt ramavtal med ett fast timpris. Nu står det alltså klart att Volt tar hem uppdraget de kommande två åren. Avtalet kan förlängas två gånger.

– Vi är oerhört hedrade att få samarbeta med Polisen för att vidareutveckla deras kommunikation och bidra till att fler svenskar ska vilja arbeta som polis, säger Sofia Austern Björkman, vd på Volt i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Bara Prime deltog i upphandlingen – nu svarar Polisen på kritiken

Upphandlingsprocessen hade flera anbudsgivare och Volt fick högst totalbetyg. Tilldelningskriterierna bestod bland annat utav uppvisad kvalitet av faktiska uppdrag (total viktning 35 procent), samt kvaliteten på ett fiktivt uppdrag (arbetsprov, viktning 65 procent). 

– Det här måste vara ett av Sveriges absolut mest intressanta kommunikationsuppdrag just nu. Och kanske just därför även ett av de mest komplexa och utmanande, kommenterar Elisabet Fischer, creative director på Volt.

Susanne Hammarberg är chef för enheten nationella projekt och strategier på Polismyndighetens kommunikationsavdelning:

–  Det har varit en intensiv process med många starka anbud, men nu är vi i mål. Vårt uppdrag är att skapa relevant och engagerande kommunikation i syfte att bidra till att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Nu ser vi fram emot att få göra det tillsammans med Volt.

 

 

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

PolisenVolt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.