Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Volvo Cars systerbil väljer FLB Europa

Publicerad: 3 mars 2021, 13:15

Lynk & Co öppnade nyligen sin andra klubb, i Göteborg.

Foto: Press

FLB Europa blir Lynk & Co:s kommunikationsbyrå när bilmärket nu satsar på att få svenskarna att prenumerera på deras bildelningstjänst.


Ämnen i artikeln:

FLB Europa

Geely-ägda Lynk & Co har haft sikte på den Europeiska marknaden i flera år, och under 2021 väntas de första bilarna rulla på de svenska gatorna. Volvo Cars är sedan 2017 delägare i varumärket. 

Företaget ser sig som en mobilitetstjänst snarare än bilmärke, och bygger nu upp affären kring så kallade klubbar. Där kan medlemmar samlas, umgås och hämta bilar. 

Den första klubben finns i Amsterdam, och en andra har nyligen öppnat i Göteborg. I samband med Göteborgspremiären har Lynk & Co arbetat ihop med FLB Europa, som kliver in som svensk kommunikationspartner. 

– Vi smygstartade vårt samarbete redan i höstas och hade en väldigt lyckad lansering av Göteborgsklubben för ett par veckor sedan. Nu gör vi oss redo att ta nästa steg och vi ser mycket fram emot att kunna göra den resan tillsammans med FLB Europa, säger Telma Negreiros, kommunikationschef på Lynk & Co, i ett pressmeddelande. 

Samarbetet blev klart innan jul, för drygt tre månader sedan. 

– Vi är väldigt glada över att jobba med Lynk & Co, ett företag med en idé om att förändra en bransch som fungerat på exakt samma sätt i över 100 år. Lynk & Cos mål är att gå längre än – och i viss mån vara den raka motsatsen till – traditionella bilmärken, och med både lönnkrog och bastu i den nya Göteborgsklubben visar man tydligt att man tänker förverkliga den ambitionen, säger Björn Lundevall, cd på FLB Europa. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

FLB Europa

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.