Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Webhallen väljer The&Partnership – gamers komponerar klassisk musik i första kampanjen

Publicerad: 15 september 2021, 11:52

Foto: Jon@hertov.se

Tech- och gamingdestinationen Webbhallen inleder ett kreativt och strategiskt samarbete med kommunikationsbyrån The&Partnership på den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

The&Partnership

Uppdraget för The&Partnership på den svenska marknaden har ett 360-perspektiv och kommer att innefatta allt från idéutveckling och reklam till medieköp.
 
I det första gemensamma projektet: ”Webhallen Orchestra” har en grupp utvalda spelare komponerat världens första klassiska musikstycke framfört av gamers. Projektet syftar till att undersöka om en skicklig gamer kan mäta sig med en klassiskt skolad musiker. Ett nytt datorspel har tagits fram där alla manövrar motsvarar en ton. Det gör att varje rörelse och action från spelare skapar en melodi i ett musikstycke. 

Tillsammans skapade de 23 medverkande spelarna ett en minut långt musikstycke.

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

  Musikstycket framfördes på Oscarsteatern i Stockholm, där alla medverkande gamers bildade en orkester under ledning av dirigenten och kompositören bakom stycket, Max Kiusalaas. Musikstycket framfördes på PlayStation 5, Xbox X, PC, laptops, RetroFlag NESPi 4 och Nintendo Switch. Spelet är byggt på Unreal Engine där varje plattform motsvarade en instrumentgrupp och varje action en ton i musikstycket.

– The&Partnership har visat en intuitiv förståelse för vårt varumärkes DNA och de har en hunger och ambition som matchar våra egna ambitioner de närmsta åren. Att kombinera media och kreativitet gör att det blir mer fokuserade och intima strategiska diskussioner med vårt marknadsteam, då vi har helheten med från start. Webhallen Orchestra är ett djärvt projekt som speglar vår själ och sätter ribban för framtiden. Vi är väldigt nöjda och det är bara början, säger Henri Blomqvist, vd på Webhallen

 

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

The&Partnership

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.