Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Westander ska stärka Fristads hållbarhetsprofil

Publicerad: 16 januari 2020, 13:10

Fristads inleder samarbete med pr-byrån Westander.


Ämnen i artikeln:

FristadsWestander

Uppdraget går ut på att stärka Fristads hållbarhetsprofil. Fristads, som tillverkar arbetskläder, lanserade i höstas en kollektion där plaggens totala miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv. Kläderna följer en standard som Fristads själva tagit fram tillsammans med forskningsinstitutet Rise.

– Alltför få klädföretag mäter plaggens avtryck på miljö och klimat. Vi vill se en obligatorisk standard för kläders miljöpåverkan. Det skulle öka transparensen mot kunderna och ge klädindustrin bättre möjligheter att göra verkliga förbättringar, säger Sofia Bennegård, pr-ansvarig på Fristads.

I Westanders arbetsgrupp som kommer att jobba med Fristads ingår Andreas Rolfer Wrangö, Emma Rost och Anna Koblanck.

– Att hjälpa Fristads nå ut med sitt ambitiösa hållbarhetsarbete är ett riktigt drömuppdrag. Spårbarhet och transparens är nyckelfrågor för modebranschen och miljövarudeklarationen är en färdig lösning – fri att använda för alla som vill minska sitt avtryck, säger Andreas Rolfer Wrangö, kundansvarig konsult på Westander.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FristadsWestander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.