söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Wolt gör satsning på kommunikation – ny kommunikationschef tar in ny pr-byrå

Publicerad: 31 augusti 2021, 08:01

Den finska leveransplattformen Wolt har tagit in Ylwa Pettersson som kommunikations-/ pr-chef för den svenska marknaden.


ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Wolt grundades i Finland 2014 och lanserades i Sverige två år senare. En plattform där du kan beställa från lokala restauranger och butiker och få din beställning levererad direkt hem till dörren inom.

I början av sommaren anställdes Ylwa Pettersson som kommunikationschef för Wolt Sverige.  Hon kommer närmast från Twitter i en roll som public policy manager för Norden och Israel. Ylwa har även tidigare arbetat globalt bland annat inom FN och på ambassader.

I samband med rekryteringsprocessen valde även Wolt ny kommunikationsbyrå för Sverige med start i augusti. Valet föll på Hill+Knowlton Strategies som sedan tidigare har flertalet kunder inom tech samt mat och dryck.

– Vi sökte en byrå för stöd inom både public affairs och pr, men även i vår dagliga marknadskommunikation. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi vill öka kunskapen om Wolt, men också visa gigekonomins fördelar för att få fler i arbete och öka integrationen i samhället, kommenterar Ylwa Pettersson.

Uppdraget för byrån blir att stärka Wolts kommunikativa position på marknaden i den expansiva fas de är inne i. Bolaget har utmaningar både i förhållande till politiska initiativ till ny reglering på arbetsmarknaden där kommunikationschefens bakgrund inom policyskapande kommer väl till pass.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev