Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

XL-Bygg väljer Falck & Co

Publicerad: 8 januari 2018, 11:50

Byggvarukedjan XL-Bygg väljer Falck & Co som reklambyråpartner.


Ämnen i artikeln:

Falck & CoByråval

Falck & Co jobbar sedan tidigare med varumärken som SCA, Höganäs, Essve och Bad & Värme. När kundportföljen nu utökas med XL-Bygg är det alltså inte det första varumärket inom bygg- och industribranschen.

– Valet föll naturligt på Falck & Co utifrån deras kombination av hög strategisk och kreativ nivå. De förstår fullt ut vikten av att få med sig handlarna genom en stark intern kommunikationsprocess. Vi har god erfarenhet av byrån sedan tidigare, då den stod bakom vår framgångsrika lansering av XL-BYGG år 2009 och sedan var vår partner till och med 2012, säger XL-Byggs marknadschef Erik Öhlin.

XL-Bygg är Skandinaviens största byggvarukedja med 134 anläggningar och en omsättning på åtta miljarder kronor. I XL-bygg ingår även e-handelsplatsen Bygghemma.

– Vi uppfattas redan idag som det starkaste varumärket inom bygghandeln, hos både proffs och konsumenter. Nu är det dags att lägga i nästa växel för att stärka vårt varumärke ytterligare. På det sättet kan vi säkra att vi fortsatt är nummer ett även i framtiden. Timingen kunde inte vara bättre eftersom bygghandeln förväntas gå in i en tuffare konjunktur", säger XL-Byggs vd Karin Eriksson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Falck & CoByråval

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.