Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Xperience Group startar pr-byrå

Publicerad: 14 februari 2017, 09:45

Olle Larsson, Robert Carlsson Nytomt och Kalle Lindgren.

Foto: Pressbild

Xperience Group startar den nya byrån Experience PR. Den kommer att ledas av vd:n Robert Carlsson Nytomt och byråchefen Kalle Lindgren som båda kommer från JCP.


Ämnen i artikeln:

PR-ByråerJCPJcprXperience Group

Xperience Group består av tio bolag inom olika kommunikationsdiscipliner, bland annat PS-gruppen, Fieldwork och Apartment5. Sammanlagt sysselsätter de 140 konsulter på nordisk basis. Nu tillkommer pr-byrån Experience PR.
– Med Experience PR hoppas jag att vi orkar komplicera till nya och gamla kunddialoger på ett sätt där vi faktiskt skapar helt nya former av kommunikation. Det kommer förstås inte bli enkelt, men det är inte det som driver oss. Svårt är roligt, enkelt är tråkigt, säger Olle Larsson, majoritetsägare i Xperience Group, i ett pressmeddelande.

Experience PR kommer att rikta in sig på event-pr och sociala kanaler. För att leda byrån har de rekryterat två tungviktare från JCP. Robert Carlsson Nytomt var tidigare vd på JCPr och Kalle Lindgren var teamledare på JCP.
– I den här konstellationen dras våra olika kompetenser till sin fulla nytta. I många fall behöver man se över rutinmässiga och bekväma lösningar och, i vissa fall, ifrågasätta om det man gör verkligen når och/eller har effekt på önskad målgrupp. Det handlar både om mod och självförtroende men tillika kunskap och insikt när det kommer till att göra riktig skillnad vad gäller effektiva kommunikationsinsatser, säger Robert Carlsson Nytomt.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.