Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Makro

Här växer jobben inom marknadsföring

Publicerad: 4 februari 2021, 12:48

Till höger: Jean Hedayat, Sverigechef Linkedin.

Foto: Montage/Press/Unsplash

En färsk rapport från jobbplattformen Linkedin visar var efterfrågan på marknadsförare finns – och inom vilka undertitlar som tillväxten är störst.


Ämnen i artikeln:

Digital marknadsföringLinkedin

Coronapandemin har på kort tid ritat om konsumentbeteenden och skyndat på den digitala utvecklingen. Det har lett till massuppsägningar inom somliga sektorer, men också ökat behovet på andra håll. 

Yrken inom e-handel, detaljhandeln och specialistyrken inom vården hamnar alla i toppen när jobbplattformen Linkedin nu sammanställer sin rapport ”Jobs on the Rise”, där de listar Sveriges snabbast växande jobbkategorier. 

Statistiken har fördelats i 15 kategorier, baserat på olika karriärer, som haft högsta årliga tillväxttakten av rekryteringar mellan april och oktober 2020. Bolaget har tittat på över 15 000 jobbtitlar för att kartlägga vilka yrken som växte mest jämfört med 2019 års nivåer. 

Den digitala tillväxten spiller även över inom kategorin marknadsföring och sociala medier, som hamnar på 12:e plats. Här ser Linkedin en kraftig ökning för tjänster som growth specialist, vilket vittnar om ett behov av kandidater med holistiska färdigheter, skriver bolaget. Även digital strateg, marknadsanalytiker, marknadsföringskonsult och social media marketing manager hör till de hetaste jobbtitlarna. 

Bland kunskaperna som efterfrågas listar Linkedin Google analytics, marketing automation, Google tag manager, digital strategi och growth hacking. 

– Trots utmaningarna inom kommunikationsbranschen i fjol är det glädjande att efterfrågan på digitala marknadsförare och sociala medier-experter växer bland arbetsgivarna. Det är troligtvis en trend som kommer att hålla i även under 2021, när företag fortsätter satsa på sin digitala närvaro för att nå ut till sina målgrupper och skapa tillväxt, säger Linkedins Sverigechef Jean Hedayat i ett pressmeddelande. 

Störst efterfrågan på jobb inom marknadsföring och sociala medier återfinns i Stockholm, Göteborg, Borås och Västerås. 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.