söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Makro

Kungen, Mange och Margaux – detta missade du under julledigheten (läs ikapp här!)

Publicerad: 9 januari 2023, 14:31

Vad har dessa tre personer gemensamt? Alla har blivit omskrivna i Resumé under julledigheten.

Du vill väl inte börja året på efterkälken? Lugn, vi hjälper dig. Här är den viktigaste rapporteringen från de senaste två veckorna.

Ämnen i artikeln:

NyheterKungenSVTMargaux DietzForsbergs skolaMagnus JakobssonThe North AllianceInfluencerInfluencersMcDonald'sUlf KristerssonSverigedemokraterna

R

Redaktionen

red@resume.se


Myndighet riktar ny kritik mot Forsbergs skola: ”Allvarliga brister”
Efter Resumés granskning av Forsbergs skola har nu Myndigheten för yrkeshögskolan släppt ytterligare en rapport om en av skolans utbildningar. Där riktas nu allvarlig kritik, bland annat mot skolans kompetens.

SVT svarar på anklagelserna efter Margaux Dietz-dokumentären: ”Ställer flera kritiska frågor”
Efter flera veckors tystnad väljer Margaux Dietz att tala ut om den kritiserade videon där hon filmade en man som låg utslagen utanför hennes dörr. Nu kritiseras dokumentären ”Kan vi förlåta Margaux Dietz” för att gå influencerns ärenden. ”Om dokumentär är bra eller dålig för hennes verksamhet låter vi vara osagt och där har vi inget ansvar eller intresse”, säger producenten bakom filmen.

Jag är kluven om Margaux
Efter kraschen ser Johannes Gustavsson på SVT-dokumentären om Margaux Dietz och reflekterar. ”Det känns inte genuint – men frågan är om det kan göra det när ursäkten kommer i form av en SVT-produktion eller ett putsat Instagram-flöde?”, skriver han.

Magnus Jakobsson lämnar The North Alliance: ”Blir en ny intensiv resa mot universums slut”
The North Alliance förlorar sin chief creative officer, Magnus Jakobsson. ”Det viktiga är att det blir rätt och intressant. Och explosivt”, säger den flerfaldigt belönade kreatören om nästa steg i karriären.

Kungens uttalanden om tronföljden får kritik: ”Gick in i hur det var 1980”
Kung Carl XVI Gustaf
är kritisk till att lagen om svensk tronföljd ändrades efter att prins Carl Philip hade fötts. Det säger han i en kommande dokumentär på SVT – och upprepar sägningen efter att hovet bett om att få en ny intervju. Nu kritiseras kommunikationen.

Pontus Rasmusson använde en logotyp från Barncancerfonden – skänkte inga pengar
Det fortsätter att blåsa kring Pontus Rasmusson. Nu rapporterar SvD att influencern använt en logotyp från Barncancerfonden på sin nya hemsida. Trots att han lovade att skänka pengar har organisationen inte sett röken av några pengar och har nu bett influencern att ta bort allt.

Pontus Rasmusson uppmanar följare att bli medlemmar på videosajt med koppling till högerextremism
Han stängdes av från Youtube efter hård kritik. Nu uppmuntrar Pontus Rasmusson sina följare att bli medlemmar på en videoplattform känd för högerextremism och konspirationsteorier.

”Kungen av toxisk maskulinitet” gripen i Rumänien – efter twitterbråk med Greta Thunberg
Influencern Andrew Tate har gripits i Bukarest, misstänkt för flera brott. Nu spekulerar många om det är tack vare ett Twitterbråk med klimataktivisten Greta Thunberg.

Hon är företagens Freud: ”Mod är inte en nedärvd egenskap – det är en vana”
Pandemin avlöstes av krig som gav oss inflation och ekonomisk kris. Vem vågar tro på 2023? Terapeut Ida Hult uppmanar dig att acceptera rädslan och undvika den överkorsade framtiden.

Lista: Här är miljonbolagen i branschen som kraschade 2022
Konkurserna i branschen ökar med de sämre ekonomiska tiderna, visar ny statistik. Resumé har tittat närmare på företagen inom marknadsföring och kommunikation som fick kasta in handduken i fjol.

Hitta gamla McDonald’s-annonser i Googles verktyg – ta del av äldre och bättre erbjudanden
Tomt i plånboken efter ledigheten? I McDonald's senaste kampanj leder gamla annonser till priser som går så långt tillbaka som 2009.

Pr-profil blir statssekreterare
Statsminister Ulf Kristersson har rekryterat Johan Jakobsson som statssekreterare, en av landets ledande pr-konsulter.

SD:s förre presschef startar pr-byrå – ska hjälpa partiets gräsrötter: ”Vi är fristående”
GW Consulting Group riktar in sig på Sverigedemokraternas lokalavdelningar och är tänkt som ett komplement till partiets pressavdelning. ”Krishantering och kriskommunikation är något jag tyvärr jobbat mycket med för SD, det är nog få andra i Sverige som jobbat med så många fall som jag har gjort” säger Henrik Gustafsson.

Svenska pr-paret kuppade medier med ”Last christmas-bojkott” – här är deras tidigare bluffar
De låg bakom Schymans kupp när hon brände pengar under Almedalen, de skapade fejkpartiet Kulturpartiet och de kuppade Vitryssland genom att bomba landet med nallebjörnar. Årets julkupp började som ett skämt – som sedan spreds över världen som en löpeld.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev