söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

Daniel Wellington och Na-kd bland sämsta samarbetspartners, enligt influencerrapport

Publicerad: 4 januari 2023, 13:10

Foto: Phynart Studio

En sammanställning av tusentals recensioner visar vilka varumärken influencers tycker är sämst att samarbeta med. På topplistan finns både Na-kd och Daniel Wellington.

Ämnen i artikeln:

Na-kdDaniel WellingtonNyheterInfluencer marketing

R

Redaktionen

red@resume.se


Plattformen F*** You Pay Me (FYPM) är en plattform som samlar recensioner och information från influencersamarbeten, till exempel vilket pris som erbjöds och om man fick betalt i tid. De har sammanställt en rapport där recensioner från över 7 000 influencers sammanställts, för att kunna lista vilka varumärken influencers gillar mest - och vilka som de helst inte jobbar med.

De varumärken som får högst betyg är bland annat Adobe, Amazon och Samsung. Bland annat står det i recensionerna att varumärkena ”behandlar influencers som människor och investerar i relationen”. 

Bland de varumärken som fått sämst recensioner finns bland annat Fashion Nova, Truly Beauty, och svenska Na-kd och Daniel Wellington. Bland kritiken finns bland annat att man ser kreatörer som utbytbara och försöker förhandla ner priset så mycket som möjligt, säger FYPM:s vd Lindsey Lugrin.

– De tenderar att se influencers som utbytbara, lätta att ersätta och fokuserar på produktion och att skaffa kreativt content och tillgångar så billigt som möjligt, säger hon till Adage.

FYPM samlar som nämnt recensioner av samarbeten, där influencers själva får ranka varumärkena. Rapporten är baserad delvis på andelen positiva kontra negativa recensioner för varje varumärke, där betyget två eller lägre (på en femgradig skala) räknades som negativt, och fyra eller högre räknades som positivt. Influencers måste bevisa att man haft ett samarbete innan en recension kan lämnas på hemsidan, och de företag som hamnat på rapporten har minst tio recensioner, säger Lindsey Lugrin till Adage.

LÄS OCKSÅ: Sparpaket på Daniel Wellington och Na-kd – är det sagan om influencerstrategins död?

Topp tio bästa (och sämsta) varumärkena att samarbeta med

Bästa:

Adobe

Amazon

Michaels

BioGaia

Empress 1908 Gin

Hero Cosmetics

Bob's Red Mill

Samsung

CurlSmith

Fera Pet Organics

 

Sämsta:

Crown & Paw

Glamnetic

MVMT

VIVAIA

GOLI Nutrition

Revive SuperfoodsFashion NovaTruly Beauty

Na-kd

Daniel Wellington

 

Källa: F*** You Pay Me, FYPM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev