Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

Greenwashing och avslöjande mätningar – branschens största rädslor

Publicerad: 27 januari 2022, 14:06

En färsk nordisk rapport avslöjar att anställda inom pr- och kommunikationsbranschen i hög grad är oroliga för att detaljerade mätningar ska avslöja att de inte levererar.


Ämnen i artikeln:

MynewsdeskKommunikationsbranschenPR-branschenHållbarhet

Mynewsdesk presenterade i veckan rapporten ”State of Nordic PR and communication”. Undersökningen bygger på längre intervjuer med 461 yrkesverksamma inom pr- och kommunikation. 

Rapporten avslöjar en allmän rädsla om två viktiga områden: att mäta sina insatser samt att kommunicera om miljömässig och social hållbarhet.

54 procent av respondenterna uppgav att de var oroliga att detaljerad mätning skulle avslöja att deras arbete inte levererade tillräckligt bra resultat. 64 procent uppgav att det var viktigare att fokusera på mjukare värden som ”företagets vision” än på mätning.

23 procent av respondenterna uppgav rädslan för att bli anklagad för greenwashing var det största hindret för att kommunicera kring hållbarhet.

Rapporten går att ta del av här.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.