torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rapporter

Här är hetaste kompetenserna på Linkedin inom marknadsföring

Publicerad: 13 mars 2023, 12:41

Foto: PeopleImages

När konjunkturläget är tufft har de snabbast växande jobben på Linkedin en tydlig koppling till försäljning och marknadsföring. Resumé har listan över de hetaste kompetenserna inom marknadsföringsområdet.

Ämnen i artikeln:

NyheterLinkedinMarknadsföringLågkonjunktur

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Svensk ekonomi befinner sig som känt i början av en lågkonjunktur och det syns flera tecken på att läget på arbetsmarknaden börjar svalna. På en presskonferens i början av mars meddelande regeringen att både antalet varsel och konkurser varit högre än normalt de senaste månaderna och att arbetslösheten väntas öka under 2023 och 2024. 

Samtidigt visar siffror från Svenskt näringslivs företagarpanel att mer än en fjärdedel, 26 procent, av företagen uppger att det finns risk för varsel det närmaste halvåret. 28 procent räknar med minskad försäljning under året, 24 procent med sänkt investeringstakt och 18 procent av företagen spår att antalet medarbetare minskar de kommande tolv månaderna. 

Det tuffa läget till trots finns vissa yrkesgrupper där efterfrågan växer. Ny data från Linkedin visar att de snabbast växande jobben just nu har en tydlig koppling till försäljning och marknadsföring. De befattningar som seglar upp i toppen på den svenska arbetsmarknaden är bland annat Sales development representative, Tillväxtspecialist, Affärsutvecklare och Marketing automation specialist. Enligt Linkedin indikerar det att många företag trots det rådande konjunktursläget har gått in i 2023 med en offensiv tillväxtstrategi genom prioriterad ökad bemanning och fokus på sälj. 

På förfrågan från Resumé har Linkedin tagit fram statistik över de snabbast växande kompetenserna inom specifikt marknadsföringsområdet, uppdelat på sektorerna ”Marketing and advertising” samt ”Public relations and communications”. Du hittar topp tio i respektive kategori nedan. 

LÄS MER: Bytesbonanza – här är 70 tunga marknadschefer med nytt jobb

Marketing and advertising:

Customer Experience

Analytical Skills

Design

Content Marketing

Lead Generation

Content Strategy

Data Analysis

Video Editing

Branding & Identity

Copywriting

 

Public relations and communications:

Value-at-Risk (VAR) Calculations (riskvärdering kopplat till investeringar)

Web Content Writing

Digital Communication

Video Editing

Analytical Skills

Social Media Communications

Branding & Identity

B2B Marketing

Economics

Customer Relationship Management (CRM)

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev